Денонощен кабинет за ваксинация и в Плевен

0
18
Снимка: Днес.бг

Той се намира в университетската болница. РЗИ увеличи и броя на дневните имунизационни кабинети

В Плевен от днес се отваря денонощен имунизационен кабинет за поставяне на ваксини срещу COVID-19, съобщи д-р Ирина Джикова от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.

„Пунктът е на територията на университетска болница „Д-р Георги Странски“ и се разкрива на основание решение на Министерския съвет и писмо на министъра на здравеопазването“, посочи тя.

РЗИ увеличи и броя на дневните имунизационни кабинети – 10 са отворени в работните дни на седмицата, 7 – в почивните дни. От понеделник до петък приемат желаещи пет болници в Плевен – от 14.00 до 18.00 ч. – „Д-р Георги Странски“, „Св. Марина“ – местност „Русково бърдо“, „Авис Медика“ – парк „Кайлъка“, „Сърце и Мозък“, „Св. Панталеймон“ – жк.“Дружба“.

В работните дни са отворени пунктове в пет общински центрове – от 14.00 до 18.00 ч. – Левски, Белене, Кнежа, Гулянци и Червен бряг.

В почивните дни работят кабинети от 10.00 до 16.00 ч на седем места – „Сърце и мозък“ и „Свети Панталеймон“ в Плевен, и в Левски, Белене, Кнежа, Гулянци и Червен бряг, уточниха от РЗИ.