Караянчева със счупена ключица след катастрофа, без опасност за живота

0
128
Мястото на катастрофата Снимка: Дарик

Колата на председателя на парламента участвала в челен сблъсък край Хитрино. Тя благодари във фейсбук на лекарите

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева е претърпяла пътен инцидент. Автомобилът, в който е пътувала, е участвал в челен сблъсък край Хитрино. Кортежът й се връщал от Силистра, където тя бе гост на празника на града.

Караянчева е със счупена ключица, без опасност за живота й. От болницата в Шумен я транспортират с хеликоптер към София.
Сигналът в МВР е подаден малко след 10.30 часа днес. По първоначални данни на главен път Шумен –Силистра, на около 150 м след разклона за село Върбак, 31-годишната водачка на лек автомобил „Ауди“, на ляв завой навлязла в опесъчен участък, загубила контрол над колата и се ударила в насрещно движещ се лек автомобил, в който са пътували 4 души, сред които е председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. За да избегне челния сблъсък, шофьорът на колата, в която е била Караянчева, е направил маневра, с която е завъртял автомобила така, че ударът да бъде страничен.

„Здравейте, приятели. Пиша тук, тъй като нямам възможност да отговоря на всички обаждания – да, претърпях пътен инцидент. Добре съм и ви благодаря за загрижеността. Имам счупена раменна става. Изказвам своите благодарности на екипа в болницата в Шумен. Доколкото съм информирана и останалите участници в катастрофата са добре.“ Това написа Цвета Караянчева във Фейсбук.