Кога Румен Радев казва истината за изборите ? На 7 декември или днес ? (ВИДЕО)

0
269
Цялото изявлене на Радев на 7 декември, качено в профила му във Фейсбук.

Точният цитат за късопаметниците: Казах в срок – 28 март

Кога президентът Румен Радев казва истината за датата на изборите ? На 7 декември 2020 година, когато говори пред паметника на Вапцаров или днес , когато шикалкави за 28 март, че било условно казано, за да се подготви администрацията ? Манипулира ли някой Радев и за кого работи той всъщност. Ето цялото изявление на президента на 7 декември, качено на официалния му профил във Фейсбук. Там ще чуете и видите какво казва той за изборите : Изборите трябва да бъдат проведени в срок с доставени и лицензирани машини, както е по закон, и с всички мерки, които да гарантират правото на всеки един българин на вот и да минимизират риска за неговото здраве. Така че трябва да се създадат необходимите условия от всички държавни органи, от които това зависи – изборна администрация, изпълнителна власт, законодателна власт.

Казах в срок – 28 март. Ето и цялото изявление на президента пред репортери :

Ще насроча вота за Народно събрание за 28 март следващата година. До тази дата всички отговорни държавни органи – изборна администрация, изпълнителна и законодателна власт, трябва да създадат необходимите условия и мерки, които да гарантират правото на всеки българин на вот и да минимизират риска за неговото здраве. Изборите трябва да бъдат проведени в срок, с доставени и лицензирани машини, както е по закон.

От предложението да се създаде фигурата на прокурор, който да може да разследва главния прокурор, личи, че управляващите вече даже не се свенят да демонстрират топлите си връзки с главния прокурор. Всъщност управляващите ни предлагат прокурорската колегия, където главният прокурор има пълната власт, да посочва човека, който ще го разследва. Предлагат ни същият Висш съдебен съвет, който с огромно болшинство избра този главен прокурор, сега да избере и човека, който ще го разследва. Това предложение е далеч от всякаква логика и благоприличие. Имитацията на реформи в правосъдната система от страна на управляващите има за цел да бетонира статуквото.

Въпросът с ваксините срещу Covid-19 има пряко отношение върху здравето и живота на българите не само за справяне с пандемията сега, но и за години напред, както твърдят водещи учени и експерти. Очаквам правителството да подходи с цялата отговорност по въпроса с компетентно и откровено разясняване, както за ползите и необходимостта от ваксиниране, така и за рисковете. Задължително е да бъдат получени всички разрешителни от Европейската агенция по лекарствата и българската Изпълнителна агенция по лекарствата, а ваксинирането да бъде само и единствено доброволно, като се даде шанс и то бързо на всеки желаещ. Много е важно да бъдат гарантирани и правата на тези, които няма да се ваксинират.

Днес почитаме 111-ата годишнина от рождението на един голям българин, поет и антифашист – Никола Вапцаров. Този поет не само надживя всички опити на посредствеността да ревизира неговото място в нашата литература, но остава в сърцата на българите и е преведен на над 90 езика. Антифашистът Вапцаров е символ на свята кауза, която в последните години новите ревизионисти се опитват да изтрият от нашата история. Затова точно днес, когато отново има ежедневни посегателства върху демократичните ценности, е важно да почитаме паметта на хората, които отдадоха живота си в борба срещу фашизма, които мечтаеха за справедливост и се жертваха за свободата.

На 7 декември 2020 година Радев е категоричен, няма условия, няма условности, няма пандемия. Интересно как след няма и месец се извъртя на 360 градуса за датата на изборите ? И кой го накара да го направи ?

Не сме късопаметни за негово съжаление!