Мъж от Бургас отвлечен, изнасилен и пребит

Наркоманка му поставила капан, за да му прибере кредитните карти

0
197
съд
Реформаторите не знаят какви са правомощията на главния прокурор

Тираджия похитен след интернет запознанство

За случай на изключително агресивно отвличане на тридесетгодишен мъж от Бургас, съобщи Окръжна прокуратура. Той преживял кошмара след запознанство и любов по интернет с наркоманка от Сливен. Дияна Куртева, на същата възраст, го примамила в града по време на неговата лятна почивка в България.

На 10 септември потърпевшият подал сигнал в полицията в Бургас, че бил отвлечен в града, държан против волята си в незнайно място, където бил пребит жестоко. По случая веднага започнала работа и не след дългоне след дълго станало ясно, че той лъже и укрива факти и обстоятелства. 

Той е шофьор на ТИР в Германия. В края на август се срещнали в Бургас. Преди това той няколко пъти й е превеждал пари. Тук също похарчили много голяма сума, около 2 000 лева, по магазини и ресторанти и на 8- ми, в петък вечерта, отишъл при нея, в Сливен. В къща, която тя му посочила“, съобщи апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров.

В къщата в сливенския квартал Комлука влюбеният мъж се скарал жестоко с Дияна Куртева по повод, който все още не е уточнен. В разгара на спора в стаята влезли двама мъже с маски, които го съборили на земята, вързали го със свински опашки и започнали да го бият с ритници и юмруци. Единият е Станислав Стоянов, на 32 години от Сливен, криминално проявен, задържан заедно с жената. Тя е наркоманка, регистрирана в полицията. Показала е особено жестокост при боя.

Буквално няма здраво място по тялото. С него са извършвани и сексуални извращения. Няма да кажем какви са, заради запазване на неговото достойнство. Заплашван е за рязане на пръсти с лозарска ножица и с набиване на кол. Взели са му двете банкови карти, принудили го да им каже кодовете и се опитали с онлайн банкиране да преведат пари от негови сметки в тяхна. Не успели. Накрая взели двете карти, двата му мобилни телефона и сумата от 200 лева, която била у него. Сложили му маска, поставили го в багажника на неговия автомобил, извели го извън Сливен, в местността „Карандила“ и му казали да изчака известно време, докато се отдалечат. Той се върнал в Бургас и подал този сигнал.“, добави прокурор Петров.

Престъплението е разкрито за по-малко от 72 часа от криминалистите в Сливен и Бургас. Арестуван е трети мъж, на 24 години, от Сливен, за когото засега от прокуратурата отказаха информация. Най-общо за него се знае, че е съпричастен с къщата, в която похитителите изтезавали жертвата. Прокурор Петров призова жертвите на насилие да не лъжат разследващите:

Казал е, че бил отвлечен в Бургас. А той съвсем доброволно е отишъл в Сливен и влязъл в къщата, където са станали тези действия. Противозаконното лишаване от свобода много прилича на отвличане, като знаем и какви са последствията в случая – маски, „свински опашки“, ножици и така нататък. Но, не е бил отвлечен в Бургас, а сам е влязъл в този апартамент в Сливен. Очевидно е, че те са го чакали и е била подготвена работа“, обясниха прокурорите.

Пострадалият бургазлия показвал благосъстояние и не пестил пари за жената, с която се запознал по интернет. Неговото име е в тайна по обясними причини. Насилниците не са от малцинствата, беше уточнено на пресконференцията.