Пожарникар опровергава мита за „спасителя-лекар“ от  Пловдив

Сам загасих пожара, на болните никой не беше казал да се евакуират

0
380
лекар
Според огнебореца лекарят е с чисти дрехи и няма как да е гасил пожар. СНИМКА: ФЕЙСБУК

Как може дежурният медик да не знае колко лежащо болни има в отделението му, пита огнеборецът Властанов

Пожарникарят Красен Властанов, сам загасил пожара в пловдивската болница, публикува във Фейсбук коментар, с който опровергава тиражираната в медиите информация, че смелият доктор Тодор Горанов е угасил пламъците. Доктор Горанов даваше сутринта изявления по телевизиите. Ето какво написа огнебореца Властанов, отзовал се пръв на сигнала за пожар в болница „Свети Георги“ :

Медиите и истината, обективната!

Удовлетворението!

Обичам работата си! Ценя своите колеги ! Особено удовлетворен се чувствам когато приключва дежурството ми в осем и съм бил полезен. И колкото по-шибана е била смяната или ситуацията, толкова по-добре и Удовлетворен съм. В нашето съсловие това е повсеместно явление. Чисто корелационно, в народната народопсихология битува мисленето, че най-хубаво е да се вадят много пари с възможно най-малко работа. Уви, при нас не е така. Жаждата за адреналин и гладът да се пребориш с купичина трудности (повечето от които невъзможни) са неутолими. Почиващите колеги когато има напечено произшествие се ядосват, че не са там. Някои като научат отиват на място и помагат (да, в почивния си ден!). И това не е само в пожарната на Пловдив – в цялата страна е така! Това са самоотвержени мъже, които плащат със здравето и живота си за да живее обществото спокойно и добре! Но е обидно когато прослойка от обществото хвърля кал по нас!

Завчера сутринта при нас дойде сигнал за „дим на 9ет.“ в Хирургиите. Оказа се, че не е дим, а пожар. Но го разбрах късно.Пожар – пожар. От тук започват разминаванията с реалността на медиите под тепетата и на Нова тв! Когато слязох от ппа, ме чакаше човек от охраната- две глави над мен, уплашен! Опитал да го погаси с прах, по негови думи, но не успял въобще да стигне до пожара.(след ликвидиране На пожара следи от прах не видях) На стълбите от партера към 1ет срещнах девойката от снимката!!!? С огромни подути от сън очи и уплашена! (Факт) Исках малко бърза информация- какво, къде точно гори и колко хора има! ( тук и 112 са се представили супер за пореден път – информацията ми докато пристигна беше никаква!)

Не знаела какво гори, но имало към 85 човека. (Факт) (тя е напуснала етажа! Пак факт…) качихме се с охранителя по асансьора. Като излизахме от него на етажа задимяването беше силно. Аз си бях с вда, така че само си сложих маската и се потопих в неизвестността, с един прахов пожарогасител . Придвижвах се пълзешком и чувах в далечината звука от падащите стъкла в горящото помещение. И тогава разбрах, че този пожарогасител няма да ми свърши работа. Открих помещението и влязох да търся за евентуално наличие на човек. Не открих. Върнах се и намерих къде е вътрешният пожарен кран. Направих си линията, САМ си пуснах водата и локализирах огъня. Струйникът ми се пръсна в ръцете!

Мъчих да продължа с гасенето, но не стана. Излязох в коидора, свалих маската и по станцията поисках да ми донесат друг струйник. И докато чаках минах през всички стаи да евакуирам болните! Имаше много от тях будни и си стояха, някои и пред прозореца! Никой не им беше казал да излязат! (Та, къде беше, девойчето сексапилно? А докторчето?) Донесоха ми струйник, върнах се и ликвидирах пожара! Пак сам!!! В това време другите от екипа провеждаха евакуацията! До тук да чухте да съм видял „героя-доктор“? Снимката , която виждате е от момента, в който всичко вече беше приключило. Това е неговата стая- вижте колко е чист! Ако беше гасил (загасил)сам пожара, както твърдят медиите, дали щеше да е толкова чист, А? Съжалявам единствено, че не се вижда леглото му вдясно-оправено, с чистите чаршафи! Тук в момента се обяснява на въпроса ни – как е възможно да не знае като дежурен доктор колко на брой хора има лежащи в отделението!

Пиша всичко това не защото имам комплекси да съм звезда, а защото ми е обидно за интерпретацията на истината! Разбирам желанието на сми да създават сензации и медийни герои, но безочливо да лъжат – не разбирам!

Обидно ми е да се омаловажава и лъже за труда на колегите ми като професионално съсловие!

Хората трябва да знаят като са влезли в тази болница да се лекуват в ръцете на какви хора са поверили живота и здравето си!

Е? Удовлетворени ли сте, журналисти, нова тв? А вие двамата, докторите!???