Прокуратурата задържа шофьорът, помел трима души в Петрич

Карал с несъобразена скорост и изтървал колата

0
84
полицай
Георги Попстоянов. СНИМКА: ФЕЙСБУК
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС Николай Димитров - ГЕРБ/СДС

От държавното обвинение ще искат постоянен арест

Късно вечерта вчера – 16.08.2018 г., Районна прокуратура – Петрич е привлякла в качеството на обвиняем Георги Попстоянов за извършено от него престъпление по чл. 343, ал. 3, пр. 3, б. „а“, вр. ал. 1, вр. чл. 342, ал. 1 от Наказателния кодекс. Това съобщиха от държавното обвинение.

В резултат на предизвикано от обвиняемия пътно-транспортно произшествие пострадали двама младежи – на седемнадесет и петнадесет години, които са настанени в МБАЛ-Югозападна.

Инцидентът станал около 00,00 ч. на 16.08.2018 г. на ул. „Цар Борис III“ в гр. Петрич. Осемнадесетгодишният водач управлявал лек автомобил „Опел Астра“ с несъобразена с пътните условия скорост, вследствие на което изгубил контрол над МПС, излязъл вдясно от пътя и се качил на тротоара, на който в онзи момент се намирали пешеходци.

Понастоящем обвиняемият Попстоянов е задържан с постановление на наблюдаващия делото прокурор за срок до 72 часа. Предстои внасянето в съда на искане за определяне на мярката му за неотклонение „задържане под стража“.

Приятели и роднини на пострадалите младежи организираха спонтанен протест. Според тях случаят ще бъде прикрит, защото бащата на шофьора е бивш полицай.