Кирил Петков вече не членувал в  „Да, България“, бил „безпартиен“

0
662
Снимка: фейсбук

Снимката му и до днес стои на сайта на „Демократична България“

„Безпартиен съм и нямам общо с кръг около партия. Нямам общо с никакъв кръг“. Това обяви министърът на икономиката Кирил Петков пред Нова ТВ. Той отрече категорично партийни пристрастия и подчерта, че си има бизнес. Позицията му е, меко казано странна, тъй като министърът не просто бе част от политическа формация, но бе дори участник в нейното ръководство, припомня „Трибюн“.

През 2017 г. Кирил Петков и други 13 души – в това число Христо Иванов, Иво Мирчев, Мануела Малеева и Антоанета Цонева, бяха избрани в Изпълнителния съвет на прясната към онзи момент „Демократична България“. На сайта на формацията и към този момент стои новината за Петков и снимката му, както и обяснението, че е икономист.

„Те ще носят политическата отговорност за изработване на програма на движението и подготовката за явяване на предсрочните избори през април“, пояснява се функцията на Кирил Петков и колегите му в ИС на „Да, България“.

Икономистът имаше редица медийни участия в качеството си на партиец, като те и към днешна дата могат да бъдат намерени в интернет, както и в страниците на партията в социалните мрежи. Снимки на Петков с негови съпартийци и съмишленици все още могат да бъдат видени в профила му във Фейсбук.