Аватарите от хотел „Две звезди“

До там докараха т.нар. преход, че крадецът да вика дръжте крадеца, а черното да бъде бяло и обратно

0
428
аватар
Росенец

На скромния Доган ли са „морският Сарай“ край Росенец и резиденцията в Девин ?

СТЕФАН ТАШЕВ

Той живее в един хотел две звезди, обяви сутринта по Нова телевизия Димитър Тадаръков, бивш шеф на Фонд „Земеделие“ и личен приятел на Ахмед Доган. Тадаръков бе дошъл в студиото именно в качеството си на приятел на криещия се в боянските сараи почетен лидер на ДПС.

Нещо като аватар на Сокола, чрез който ТОЙ говори на народа.

Преди седмица през друг негов „аватар“ известната Мадам В. Доган обяви,че не го е страх от арест, не е в политиката и е много загрижен за България.

Тадаръков каза горе-долу същото, като добави щипка героизъм-затвори, смъртници и безстрашието на почетния лидер на ДПС.

Чрез говоренето с аватари Доган демонстрира пълно пренебрежение към публиката. Както го правеше преди години, когато не стъпваше въобще в парламента.

Аватарът Тадаръков чрез гласа си съобщи на населението, че Доган е огорчен, че не сме привлекли милиарди арабски капитали.

Хотелът две звезди обаче бе черешката на тортата при изявата на аватара на Доган. Жив да ожалиш почетния шеф на ДПС и автор на мръсния модел на прехода с обръчите от фирми, етническото гласуване и купуването на избиратели.

Босът на движението за права и свободи пропусна да каже чрез глашатаите си чий е Сараят в Росенец, заграден по подобие на този край Бояна. С частен плаж, яхти и други екстри. Или пък този в Девин. Или пък в родното село на Сокола Дръндар-наречен мило „Доганленд“ ?

И те ли са с категория две звезди ?

До там докараха т.нар. преход, че крадецът да вика дръжте крадеца, а черното да бъде бяло и обратно.

Да припомним, че едни арабски капитали влязоха в КТБ, от Катар ли бяха от Бруней ли, във времената когато аватарът на Доган-Делян Пеевски беше първа дружка на Цветан Василев и банката процъфтяваше. Сега ги няма нито арабските инвеститори, нито Василев.

А аватарът Пеевски, който уж си беше отишъл, продължава да пазарува на едро и да печели обществени поръчки. Едва ли за себе си.