В света на домашните шпиони

Бас държа, че Светлозар Лазаров е виждал шпиони само по телевизията

0
158
шпиони
Манипулират ви "домашни шпиони"

Манипулират ви фалшиви „рицари на плаща и кинжала“

Стефан Ташев

Покрай международният скандал с отравянето на двойният агент Сергей Скрипал се оказа, че българинът освен от футбол, жени и политика перфектно разбира от шпионаж. Няма лъжа, няма измама. Колко родни “джеймсбондовци” минаха през медиите през последните седмици да ни обясняват тънкостите на занаята.
Като започнем с Волен Сидеров, който разбира от всичко и свършим с Бригадир Аспарухов. А да не забравим и бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров, сега виден партиец от “Атака”, който всеки месец плаши да свали кабинета..
Всички те ни убеждават каква лъжа било отравянето на Скрипал, без разбира се да посочват факти. Обаче друго е да си обвит в тайнственост като “рицар на плаща и кинжала”. Или нещо като игра на домашни шпиони.

Лъжат ви драги зрители, или казано по просто навират в очите елементарна пропаганда, маскирана като анализи на псевдоексперти.
Какво разбира от шпионаж Лазаров, “обезсмъртил се” с позорната операция в Лясковец, при която бе убит командосът Емил Шарков, а други петима негови колеги оцеляха на косъм от смъртта? Той е виждал шпиони само във филмите, нищо, че е работил в ДАНС.
Друг виден “специалист” по разузнаването е Таско Ерменков, работил в резидентурата на военната разведка в края на 80-те години на миналия век.

„Основна слабост на оперативния работник [Таско Ерменков] е липсата на документални материали по основните разузнавателни страни и все още непълното използване на предлагания в града [Берлин] книжен пазар. Не успя да придобие данни от ръководените от него източници”. Това се казва в характеристиката на Ерменков в досието му във Военното разузнаване през 1988 г. Или казано на прост език той бил агент в Берлин, който не можел дори да си купи вестник или книга на немски..Да не говорим за вербуване на истински агенти. Басирам, че Таско и той е виждал шпиони само на кино…нищо, че се е водил разузнавач.
За Бриго Аспарухов е писано и казано достатъчно. Ще цитирам само един пасаж от интервю на негов колега от ПГУ-ДС (Първо главно управление, външното разузнаване на Държавна сигурност) Красимир Райдовски.
“Бриго Аспарухов е достоен български офицер…за затвора”, казва Райдовски. За ген. Кирчо Киров, с две ефективни присъди по две дела за злоупотреби в Националната разузнавателна служба няма смисъл да говорим..
Драги зрители, “домашните шпиони” просто ви манипулират. Те това умеят, затова са учени в школите на КГБ..

Те са същите, които през 2003 г, пак по всички телевизии, ви обясняваха какъв “Сталинград” очаква в Багдад американските войници по време на втората война в Персийския залив.
Те са и същите които викат с пълен глас: Дайте ни доказателства за отравянето на Скрипал, защото британците навремето ни излъгаха за химическото оръжие на Саддам.
Каквато ни държавата такива и разузнавачите ще каже някой. Бриго ли не знае кой изнесе и скри химическите оръжия, съветско производство, от Ирак в Сирия ?

Ако не знае значи напразно е бил директор на българското разузнаване.
Да му припомним-спецчасти на ГРУ са изнесли цялото химическо оръжие от Ирак в Сирия в операция наречена “Авариен изход”.
А дали Саддам е имал такова оръжие или не-питайте кюрдите в Северн Ирак. През 1987-1988 режимът в Ирак използва бойни отровни вещества, включително иприт, срещу така омразните му кюрди. В резултат загиват над 180 000 души от газови атаки при операция наречена “Ал Инфал”. Цял град-Халабджа е напълно изтребен с химическо оръжие.
Това таскоерменковците няма да ви го кажат.
Другото е обикновена партийна пропаганда на активирани от Москва дребни, “домашни шпиони”..

НАПИШИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here