Глутница побеснели за власт кучета

0
5345
Снимка: Pixabay

Всеки за себе си, всеки срещу всеки и срещу всички – това е опозицията днес. Няма идеи, няма каузи, нищо

Невелин Ганчев

Всеки за себе си, всеки срещу всеки и срещу всички. Глутница побеснели кучета, усетили мириса на власт. Това е опозицията днес.

Радев срещу Нинова и Нинова срещу Радев. Радев гони началника на кабинета си, защото бил на парти на Нинова. Водещ на партийната телевизия, подчинена на Нинова, се присмива на Радев за лошия английски. Кирил Добрев защитава президента, а Георги Гергов напуска националния съвет в знак на протест.

 

румен радев

Минеков поставя ултиматум и плаши с оттегляне, а Хаджигенов нарича съюза на Отровното трио с Мая Манолова „кочина“. Хаджигенов е срещу Христо Иванов и „Демократична България“ /ДБ/, а Методи Лалов от ДБ е срещу Хаджигенов.

Хаджигенов припомня: „Христо Иванов каза, че ще прави правосъдна реформа, за да влезе в правителството на ГЕРБ. Каква изненада – това не се случи.“

Лалов пише по друг повод за Хаджигенов: „Казаното от Хаджигенов е отвратителна манипулация. Този човек претендира да е обединител, а основата на всяко обединение е истината и доверието. Днес той лъже.“

Георги Георгиев

Триото е за Мая, но други са срещу нея – помнят Костинбродската афера и Пеевски. Някои са за Радев, но много протестъри са против него, защото е троянският кон на Русия.

Всичките другари на Гошо Боеца вече гледат с неприязън на него, той е ненужен при деленото на баницата, излишен разход, воденичен камък, възпален апендикс, който трябва да бъде отстранен. Но и Боеца е против тях. Ето какво пише Гошо за доскорошните си съратници:

„4 месеца протестите бяха уж „граждански, граждански, граждански“, а накрая се оказа чиста проба партийно инженерство. Гражданите духат супата. В „голямата коалиция“ останаха само триото и Мая. Трима отровни предатели и Маяма. Това ли искаха протестиращите?“

И ДПС иска да е в правителството, но никой не иска с ДПС, поне докато Доган и Пеевски са там. Трифонов каза, че коалиция с БСП и ДПС няма да прави. Свиленски заяви, че БСП може да управлява с всички, които са против ГЕРБ, но нещо няма мераклии.

В тази освирепяла глутница са и вечно готовите за власт стари кучета Румен Петков и Александър Томов.

Това е опозицията днес – боричкане, ръфане до кръв, драпане за кокъла, удари под кръста, тайни договаряния. Толкова се настървиха, че забравиха за Борисов и ГЕРБ. Няма идеи, няма каузи, няма визия за управлението. Нищо „гражданско“ няма в тия търгаши. Да сте ги чули да говорят за данъци, за реформи, за здравеопазване, за демографска политика, за инфраструктурни проекти?