Затова ли беше „протестът на младите“ ? За да вкарат коалицията ДПС-Слави-Триото-Мая в парламента ?

0
2009
Отровното трио

А балъците мислеха, че правят революционна промяна

Тодор Александров

След пълното фиаско на протестите, признато и от организаторите от „Отровното трио“, дойде ред за политическите пазарлъци. Най-активни в самопредлагането са….босовете на уличните метежи от „Отровното трио“. Тройката Бабикян, Хаджигенов и Минеков директно и без капка свян, тръгна да осребрява четиримесечното висене на площада пред президентството.

От изявленията на баш тартора Хаджигенов, пред любимата му телевизия преди дни разбрахме, че тройката е готова да се коалира и с БСП и с ДПС. С ДПС срещу която караха да протестират хората. Срещу мафията, бе!

Другият тройкаджия Бабикян води пазарлъци във варненска кръчма с Тошко Йорданов, дясната ръка на Слави Трифонов, видно от публикуваните в социалните мрежи снимки. Триото пристана и на Мая Манолова на протест с походни легла днес пред Министерски съвет. Това не е новина! Преди балотажа за кмет на София миналата есен Хаджигенов държа реч на митинг на Манолова, като я нарече „щанга“, с която ще събори властта.

Властта“ обаче още си е на власт, а „щангата“ се оказа некачествена, вероятно съветска или китайска, втора употреба. Затова и непотребна.

Задава се мега, гига коалиция между ДПС, Триото, Слави Трифонов и Мая. Това не го виждат само балъците от протестите лятото, „младите“, които си мислеха, че правят революционна промяна на площада. Нищо подобно. Използваха ги за масовка, за фон, на прането на биографии като тази на Манолова. Това по принцип е невъзможна работа, но триото показа, че за него няма невъзможни неща.

Щом напира да се коалира с ДПС, което уж беше мафия. Явно вече не е.

След тотално безпринципната коалиция между БСП и „Да, България“ за местните избори миналата година мислехме, че сме видели дъното на политическата измекярщина. Уви, задаващият се Франкенщайн на ДПС-Трио-Слави-Мая ще достигне нови, сияйни върхове. Давам идея, безплатно, на триото как да си кръсти коалицията-“Клекни БГ“. На четири крака, с ибрик и сапунче в ръка.

Та „младите протестъри“ могат да пият една студена вода. И да си помислят друг път дали да вилнеят из София, докато зад кулисите водачите им се договарят с „мафията“.

Може би заради това турнето на „Отровното трио“ регистрира „забележителни успехи“ в страната. Те успяха да съберат общо 61 души в три областни града. По-малко от гостите на една сватба.

Така се води борбата с „мафията“. За изпадналата във властова абстиненция Мая Манолова нещата са ясни. Тя беше острието на бръснача на коалицията „Орешарски“ на БСП и ДПС. Целувките на „Орлов мост“, златните пръсти и КОЙ. Зли езици твърдят, че партията на Слави Трифонов е отроче на ДПС. Ама „високоморалните“ господа от „Отровното трио“ с какви очи биха гледали протестърите? И дали ще успеят да извадят и пет души на площада следващият път ? Нищо, че българската политика е пълна с гьонсурати. Тройката ги удари в земята.

Да, добре!