Лявата вълна, която така и не се състоя

Демократическата партия, подкрепена от 90% от медиите, 90% от шоубизнеса, около 70% от капитала и милиони нелегални с право на глас – с цялата тази мощ, успя да спечели едва минимална преднина

0
57
сащ
Снимка: архив

Американските леви и техните производни български ляволиберали, които незнайно защо наричат себе си, десни – приговете се за още шест дълги години с Orange Man Bad

Николай Облаков, сайтът  Conservative.bg

Изминаха изборите за Конгрес и Сенат в Съединените американски щати, които за разлика от президентските бяха без особени изненади. Резултатите сочат, че Демократическата партия завоюва крехка преднина в Конгреса, а републиканците печелят Сената. Николай Облаков, сайтът 

Сега нека да видим и по-детайлно събитията.

1.Какво се случи в изборите за Камарата на представителите?

Демократите спечелиха малка преднина – както обикновено се случва по време на междинни избори при президент от другата голяма партия. На теория, това би им дало възможност да блокират ключови бюджетни решения на президента Тръмп, както и теоретичната възможност за импийчмънт, която към момента не се подкрепя дори от Нанси Пелоси, а само от най-истеричните американски, леви медии (както и българските с финансиране по същата линия).

При финалните резултати, се очаква мнозинството на демократите да бъде по-малко, отколкото това, което беше на републиканците през предишните няколко мандата – те успяха да променят от „червено“ в „синьо“ само около 30 места. Подобна малка разлика, при действащ президент, може да се отчете като частичен успех на Тръмп, при положение, че първоначалните прогнози даваха по-голяма победа за лявата партия, а запазване на републиканско мнозинство при действащ републикански президент е нещо рядко срещано (обратното също е вярно) – случвало се е точно четири пъти в историята. Нека да припомним, че дори Рейгън трябваше да работи с враждебен Конгрес.

2.Какво се случи в изборите за Сенат?

Пълна победа за Доналд Тръмп – забележете – за президента, не за републиканската партия като цяло, но към това ще се върнем по-късно. Сенатът получава дясното си мнозинство. Това от своя страна означава няколко неща:

Всякакви блянове на ляволибералните медии за импийчмънт ще бъдат блокирани от Сената – на първо място. На второ място всички демократи, трябва да се молят за крепко и дълго здраве и работоспособност на съдия Гинсбърг (85 години) от върховния съд на САЩ – защото, ако на Тръмп се даде възможност за назначаване на още един върховен съдия, това би закрепило консервативно мнозинство в най-висшия политически орган на съдебната система в САЩ за поне четвърт десетилетие. Гласуването за върховен съдия се случва точно в Сената – с подобно мнозинство назначението на върховни съдии, ще може да се случи далеч по-гладко от публичния линч, срещу съдия Кавано – преди да могат да бъдат скалъпени каквито и да е компромати.

3. Какво се случи в изборите за губернатори?

Единствената част, която социолозите не познаха – бяха избрани повече от очакваните републикански губернатори.

4.Какво означават тези избори за Демократическата партия?

Демократическата партия, подкрепена от 90% от медиите, 90% от шоубизнеса, около 70% от капитала и милиони нелегални с право на глас – с цялата тази мощ, успя да спечели едва минимална преднина и то в популярния вот. Нещо повече – почти всички, които гласуваха срещу съдия Кавано – загубиха на тези избори.

Лицето, в което беше вложен гореспоменатия ресурс и пропагандата се лееше денонощно от всички канали и „VIP-ове“ – Бето О‘Рурк в Тексас, беше победен от Тед Круз.

За пореден път това показва, че Демократическата партия няма лидер зад който да се обедини, а само няколко говорещи глави, обединени от омраза и финансови интереси. Избирането на лица като Александрия Окасио-Кортез показва, че Демократическата партия смята да прескочи социализма и да поеме право напред към „светлото“ бъдеще на комунизма

5.Какво означават тези за избори за Републиканската партия?

Дясната американска партия вече е под пълния контрол на Доналд Тръмп – бунт при сенаторите вече не може да имаме, каквито видяхме при Джон Маккейн (мир на праха му) и какъвто беше опитан да се направи при избирането на съдия Кавано – всични нови сенатори вече са „хора на Тръмп“, което ще доведе до тежки времена в опитите за подкопаване на институциите и президента, които са едни от честите номера на „демократите“. Не е случайност, че Доналд Тръмп наблегна и успя да обиколи всички щати с надпревара за сенатори. Положението при конгреса е подобно – с няколко думи може да се каже – вътрешната опозиция е смазана и вече Републиканската партия е партията на Доналд Тръмп. Точка.

6.Какво означава това за предстоящите президентски избори?

Доналд Тръмп спечели вота на доверие в изборите, които се доближават до електоралната система за избор (electoral college) на президентските. Друг важен параграф, който вече споменахме е, че Демократическата партия, все още няма обединяващо или поне избираемо лице, което да излезе срещу него през 2020 г.

А това означава само едно – американските леви и техните производни български ляволиберали, които незнайно защо наричат себе си, десни – приговете се за още шест дълги години с Orange Man Bad.