Не бойте се от Пеевски, той е само ликвидатор !

Интересно ще е как ще гласуват за този законопроект депутати от БСП, доскорошни журналисти и колумнисти в жълтите парцали на Пеевски ?

0
200
пеевски
Снимка: архив

Аватарът на Доган довършва разгрома на българските медии

Стефан Ташев

Във вторник обществото беше сюрпризирано от депутати от ДПС, които се заеха с „регулирането“ на медийния пазар у нас.

Водещ вносител на законопроекта за „прозрачност“ на медиите, включително и електронните, е депутат Делян Пеевски.

Който „не е собственик на медии“ и няма „никакъв личен интерес или пък конфликт на интереси“.

Абе човекът е обиден от фалшивите новини по негов адрес. И иска чиста медийна среда. Колегите се впрегнаха и рекоха, че Пеевски да ти прави медиен закон е все едно Хитлер да отговаря за благополучието на евреите по света.

Не, колеги, не е така. Не бойте се от корпулентния депутат, който не ходи на работа. Той си е просто ликвидатор на медийния пазар и със законопроекта се опитва да довърши разгрома на родните медии. Който започна именно от него.

Законопроектът за медиите много прилича на този за КТБ. След като източиха и блокираха банката, сега Пеевски и сие се опитват да разчистят неудобните им играчи и да довършат ликвидацията на КТБ.

Като приберат, разбира се, каквото е останало-активи, имоти, ресурси. Действат като ликвидатори на предприятия, обявени във фалит. Или като ликвидатори на ТКЗС.

Както и с медиите. Тези, които не са с тях и имат друга позиция ще бъдат смачкани, принудени да разпродават и да се гънат под натиска. И накрая да „ударят кепенците“ и да се махнат от пазара или пък да бъдат купени на безценица.

За какви регистрации в министерства ми говорят Пеевски и сие след като той от години прави тотален дъмпинг на пазара като продава жълтите си парцали по 70 стотинки бройката. Плюс гола мадама вътре.

И петокласник ще ти сметне, че само дори с цената на вестникарската хартия, калкулирана към вестника няма как парцалите да струват 70 стотинки.

Без да слагаме предпечат, труд на журналисти, печатарски разходи и т.н.

Мога да се обзаложа на бас със всеки, че ако вестник „Телеграф“ станае примерно левче, тиражът му ще се срине с две трети.

Това си е дъмпинг отвсякъде, прилаган още от времето когато се градеше медийната империя „Пеевски“. Когато Мама „каляваше стоманата“ и изкупуваше вестници като бонбони. После разпространителската мрежа. Това стана в края на 2010 г. Тя първо бе предложена на германския медиен гигант ВАЦ, който държеше „Труд“ и „24 часа“.

Но хората на ВАЦ, които вече планираха изтегляне от Източна Европа, не проявиха интерес. И тя отиде при когото трябва.

И всички вестници, които не бяха на „семейството“ по думите на самия Д.П., го почустваха на гърба си скоро. Някак си те, случайно, изчезнаха от сергиите в страната с обяснението „не се купуват“. Така най-лесно се убива един вестник като му върнеш две трети от тиража.

По тази схема бяха прибрани от който трябва и двата най-големи вестника- „Труд“ и „24 часа“.

По-малките печатни медии също, но те бяха ликвидирани по схема-хората на Пеевски влизаха във фирмата, съкращаваха, уволняваха, прибираха каквото може и закриваха.

През есента на 2014 г дойде редът на символа на печатните медии-Полиграфическият комбинат „Димитър Благоев“. Огромната сграда заедно с модерната печатница бяха купени за смешните 15 млн. Евро. От фирма, регистрирана два месеца преди това с капитал 1000 лв. Неин собственик пък е офшорка от Лихтенщайн с капитал 30 000 швейцарски франка.

КОЙ ли пък взе толкова евтино и тънко комбината ? Ще разберем като го препродадат за хотел например на тройни цени. С другата печатница край летището се получи лек гаф, земята се оказа на Цветан Василев, та се наложи сложна комбинация по закупуването й след фалита на КТБ.

Така в „семейството“ отидоха и ножа и хляба, а и сиренето. Можеш да издадеш най-готиният вестник, но като няма кой да ти го разпространява- ще фалираш. Това е логиката на „медийния пазар“ у нас.

Ако не си от „семейството“ си аут.

След това дойде реда на телевизии, радиомрежи и уебсайтове. И то не само новинарски. Къде со кротце и со благо, къде с малко кютек. Питайте бившият собственик на „Блиц“ Пламен Каменов. Той разказа схемата в няколко интервюта.

Сега се готви поредната НЕГОВА телевизия, с шеф Николай Бареков. Познато нали ?

Така, че ДПС-проектът на аватара на Доган-Д.П. има една цел да доразчисти „терена“ само за правилните хора. Които слушкат и папкат.

Интересно ще е как ще гласуват за този законопроект депутати от БСП, доскорошни журналисти и колумнисти в жълтите парцали на Пеевски ?