Президентът, който назначи жена си за пиар във ВВС, ли е моралният стожер на държавата ?

Вашият съветник ли върна кадрите на модела КОЙ в МВР ?

0
934
Радев
Президентът Румен Радев

Има ли БСП друга кандидатура за шеф на Върховния административен съд ?

Стефан Ташев

Президентът Румен Радев се обяви за морален стожер на нацията в борбата срещу шуробаджанащината, корупционните схеми и моделите в държавата. Чудесно, такъв трябва да бъде държавният глава-строг, неангажиран политически, борец срещу корупцията.

Такъв ни беше представен от пиар агенциите на БСП ген. Радев по време на миналогодишната предизборна кампания. Даже социалистите обясняваха как „генералът” ще се пребори и с нелегалната миграция. Това после някак отпадна, но нищо. Мигрантите вече не са на дневен ред, щото няма избори.

В разгара на предизборната кампания някои медии публикуваха документ, според който ген. Радев като командващ ВВС е сключил допълнително споразумение с работещата като финансистка във ведомството му Десислава Генчева да бъде назначена и на длъжността пиар на военно-въздушните сили. Заповедта е от 24 ноември 2014 г. Става дума за бъдещата съпруга на генерала, която тогава е само негова приятелка.

Това си е жив конфликт на интереси, даже в Министерството на отбраната започна някаква проверка по случая по времето на министър Ненчев, но май нищо не излезе от нея. Радев коментира следното: Ненчев не е разбрал, Десислава Генчева не е назначена от мен във ВВС, а от предшественика ми генерал Попов.

Но пропусна да коментира анекса, с който назначава приятелката си и за пиар на ВВС. Въпреки, че под заповедта стои неговият подпис. За някакви си 400 лв. допълнително.

За какъв морал и шуробаджанашки назначения говори президентът след като той самият е свързан с такива ?

Радев има вероятно своя визия за разбиване на „корупционните модели”. Сигурно заради това назначи за служебен министър на вътрешните работи Пламен Узунов, препоръчан му от т.нар. сарайско-библиотекарска групировка, свързана с МОДЕЛА КОЙ.

Обясненията, че президентът няма общо със служебното правителство са измислици след като Пламен Узунов и в момента е негов съветник по националната сигурност.

Узунов обаче не е единственият пристигнал в МВР, с препоръка на библиотекарския институт и лично на бившия министър Цветлин Йовчев.

За зам. министър на МВР бе назначена Маринела Белева, лично, доверено лице на Йовчев още от ДАНС.

Белева е произведена за един ден в чин „комисар” и назначена за шеф на Дирекция „Планиране и управление на бюджета” в МВР. Напуска заедно с Йовчев на 5 август 2014 г. и пак отива в ДАНС. След което библиотекарите я върнаха в МВР като зам. министър. След управлението й на бюджета останаха 200 млн. лв дефицит, а за полицаите даващи дежурства по границата нямаше дори дърва за огрев.

Началник на кабинета на Узунов, дали пък президента знае за какви хора става дума,  стана Николай Крушков, който по времето на Йовчев бе началник на дирекцията за стратегическо планиране и анализи-КИАД. Напуска скоропостижно след скандала „Червеи”, при който бе подслушвана цялата система на МВР.

Близък ли е Крушков с хората от модела КОЙ, Пеевски, Доган и сие ? Обядвал ли с тях по ресторанти докато е високопоставен служител на МВР ? Това не е ли корупционен модел ? Нека президентът Радев каже.

Знае ли президентът за чистките във военното министерство, извършени от сегашният му съветник Стефан Янев, преди това служебен министър ? Там бяха уволнени почти всички журналисти от „Българска армия“ с мотива, че писали срещу президента Радев ? Това морално ли е г-н президент ?

Днес от летището държавният глава обяви, че няма да подпише указът за избора на новия шеф на ВАС Георги Чолаков. По „принципни” съображения. Отлично театро, въпреки, че държавният глава много добре знае, че Чолаков ще бъде избран отново.

Има ли връзка това решение на президента с натиск от БСП, въпреки клетвите на Корнелия Нинова от сутринта, че не се бъркат в работата му ?

Според осведомени има и то пряка. БСП има свой кандидат за шеф на ВАС, който ще се опита да пробута, не без помощта на държавния глава по „принципни съображения”.

Не питайте кой е този кандидат. Ще се разбере скоро.

Дотук  с моралните категории, стожери на демокрацията и борците с корупционните модели. На хартия.