Публикувайте имената на съдиите и полицаите пуснали на свобода Росен Ангелов

Като държавата не може, узаконете статута на "ловци на глави", те ще залавят по-ефективно бандитите

0
286
съд
Реформаторите не знаят какви са правомощията на главния прокурор

Как МВР ще хване издирван, като работи с методика от 1963 г ?

Стефан Ташев

Мелодрамата, с екшън елементи, наречена издирване на шесторния убиец от Нови Искър Росен Ангелов, се точи вече трети ден.

Изписаха се и се изговориха маса глупости, бе изровено мръсното бельо на убитото семейство, а издирваният се оказа едва ли не българският Рамбо.

Но главното остава настрани. Как човек „лукав, хитър, опасен и потаен“, според психопортрета от затвора на Ангелов, прочетен от директора на СДВР, е пуснат предсрочно на свобода през 2002 г ? От Софийски градски съд-СГС.

През 1999 г той е осъден на 7 години затвор през 1999 г за изнасилване на студентка в кв. „Надежда“ две години по-рано.

Вместо 7 „лукавият и опасен“ Ангелов е пуснат на свобода от Софийски градски съд след три години. Въпреки, че вече има зад гърба си друга присъда и е лежал зад решетките 2 години и половина в края на 80-те години на миналия век.

С какви мотиви е пуснат лукавият Ангелов не е ясно. С каквито сигурно от СГС пуснаха от затвора наскоро сливенският гангстер Йосиф Йосифов-Йоско, убил двама души в свирепа катастрофа с джипа си, който управлявал с 2,6 промила алкохол в кръвта.

След като публикувахте мръсното бельо на убитото семейство не е лошо да се публикуват и имената на съдиите от СГС пуснали от затвора Горският човек. Защото освен ежегодни бонуси, увеличение на заплатите, имунитет и други екстри съдиите носят отговорност и за решенията си. Нека имената им да станат ясни, да се види с какви мотиви те пускат на улицата чудовища като Росен Ангелов.

Очевадно престоят в затвора на този индивид не го е превъзпитал, не е попаднал на хора и не е станал човек.

Напротив, на свобода той продължава да извършва престъпления, видно от дългия списък с разследвания срещу него за кражби, обсебвания, унищожаване на чуждо имущество и накрая присъда за блудство с 11-годишно дете.

При четенето на присъдата му през 2009 г Ангелов отново е на свобода, въпреки дебелото си криминално досие и престъплението за което го съдят-блудство с малко момиченце.

Явно някой съдия е сметнал, че този човек няма да се укрие и извърши друго престъпление и го пуснал на улицата. Резултатът-шесторно убийство в Нови Искър.

Нека да бъдат публикувани имената на всички тези съдии, които така великодушно и либерално дариха свободата на подобен изрод.

И на прокурорите по делата му също, те явно са „проспали“ пускането на Росен Ангелов. За друго не смея и да помисля.

Не бива да останат неизвестни и имената на полицаите от Своге, Областната полицейска дирекция-София и секторите “Издирване“, които осем години не успяха да открият Горският човек в дебрите на Искърското дефиле. Ако са го търсили въобще.

Вчера публикувах текст по обаждане на хора, собственици на имоти в Луково, че са сигнализирали полицията за къщата, където е живял Ангелов със съмнения, че той обира вилите им. Резултатът-“беседа“ на кварталния полицай от Своге с бандита и обяснението, че той не може да бъде „притесняван“.

Полицията няма капацитет да открива издирвани и укриващи се от правосъдието бандити. Те могат да бъдат задържани само случайно, при масирани полицейски проверки по кръчми или на пътя.

Защото работи с методика от 1963 г. И затова стотици издирвани бандити се разхождат на свобода като Тодор Живков преди 9 септември 1944 г. Той се крие, но никой не го търси.

Като не може МВР тогава държавата да узакони професията „ловци на глави“ като в САЩ, където частни издирвачи намират доста ефикасно бегълци от закона срещу заплащане.