Сикаджията Малък Шошо от Шумен искат оставки в МВР

Баща му партньор с Младен Михалев-Маджо

0
470
депутати
Депутатът от БСП Иван Иванов

Двучасовият зам.-министър ли е най-големият експерт по национална сигурност в БСП ?

Стефан Ташев

БСП поиска оставката на вътрешния министър Радев заради скандала на летище София, където цял самолет пътници минаха без гранична проверка. Декларацията за оставката бе прочетена от трибуната от червения депутат Иван Иванов.

Той е народен представител от Шумен, където е известен в тесен кръг под името Малък Шошо. Щото баща му Валентин Иванов служител на Държавна сигурност, сега строителен бизнесмен, какво съвпадение, го знаели като Шошо.

Никому неизвестният Малък Шошо се прочу по времето на управлението на коалицията БСП-ДПС-Атака и правителството на Пламен Орешарски като беше зам.-министър на вътрешните работи всичко на всичко два часа. И после го махнаха, щото гръмна скандал със сикаджийското му минало.

Оказа се, че Шошовците, баща и син, ръководели офиса на компанията на мутрите в Шумен и района. Нещо повече старият Шошо бил партньор с Младен Михалев-Маджо. През 2000 г. Иванов-старши е арестуван за рекет и отвличане. Според полицейски разработки Шошо се занимавал с източване на ДДС чрез износ на зърно…

Депутатът Малък Шошо не разбира нищо от МВР и национална сигурност, но пък се ползва със солидни протекции в партията-столетница. Оказа се, че е предложен за поста лично от Димитър Дъбов, дългогодишен депутат от Шумен, известен с връзките си със СИК с прозвището Чичо Митко. Дъбов излизаше в разработки на ГДБОП за контрабанда на алкохол в огромни количество. В тях той фигурираше с прозвището „Дъбчето“.

Та Чичо Митко обясни, че предложил Иванов за зам.-министър защото знаел английски и бил юрист. И трябвало да отговаря за Шенген, нищо, че не разбирал от МВР.

След такава впечатляваща биография се питаме Малък Шошо ли е най-големият експерт по национална сигурност на БСП ? Ако е така, много жалко и за партията и за лидера й Нинова.