Ще дари ли нещо партията на милионерите – БСП?

0
778
Корнелия Нинова

Едва ли, комунистите са свикнали да крадат

Невелин Ганчев

Ще дари ли нещо партията на милионерите – БСП, в помощ на битката с епидемията. Едва ли. Комунистите са свикнали да крадат – от мандри, от банки. Каквото падне. Но не и да даряват.

Кой ли не дари в тая държава. Марешки дари, Фронтът на Валери дари, депутатите от ГЕРБ дариха, мразеният от журналистите депутат от ДПС Делян Пеевски дари, мразеният от много футболни фенове Домусчиев дари, дариха министри, прокурори, Гешев, знайни и незнайни хора. Дори един от десетките милионери, които членуват или подкрепят тая партия – Георги Гергов, дари лични пари. Но партията на Нинова се покри. Какво социалистическо има в тая партия, за каква солидарност говорят, за какво съчувствие към народа си?

Днес парламентът, слава богу, затвори.  Слушах им популистките изказвания как демокрацията загивала без Народното събрание. Смешен плач. Комунист за държава и демокрация не мисли. По същото време прочетох, че европарламентът затваря до септември. Пак по същото време прочетох, че сестрата на депутата Лъчезар Иванов е заразена с коронавирус. Докато Потната кака ме баламосваше от парламентарната трибуна, се чудех дали Лъчезар Иванов я е целунал на влизане в парламента.