Теодор Бакалов от „Хелс Китчън“ отваря уникален ресторант в София

0
1690
Теодор Бакалов

Пренася духа на Restaurant and Rakia Bar „681“ от Лондон в столицата

Един от успешните участници в последния сезон на кулинарното шоу „Хелс Китчън“ Теодор Бакалов отваря уникален ресторант в София на 8 септември.

Младият бизнесмен, който живее и работи в Лондон, пренася духа на собственото си заведение Bulgarian Restaurant and Rakia Bar „681“ от британската столица в София. Rakia Bar „681“ работи успешно цели 4 години в Лондон.

Сега същата марка отваря и в българската  столица на ул. „Румен войвода“№21.

Новото заведение „681“ в София.

Идеята е заведението да не е обикновен ресторант, а да съчетава кулинарията с изкуството, обяснява Бакалов.

Той ще прилага опита си от лондонския ресторант, превърнал се в средище на творци с тематични вечери. Сред гостите на тях в Лондон са били братя Аргирови, писателката Цветелина Цветкова, шефът на Съюза на артистите Христо Мутафчиев, Деси Добрева и още куп родни звезди. За октомври е планирано участие на актрисата Яна Маринова.

Заведението „681“, което работи в Лондон от 4 години.
Братя Аргирови на гости в българския ресторант в Лондон при Теодор Бакалов

Показателна е вечерта в памет на Стефан Данаилов-“Колко е лесно да бъдеш обичан-25 истории от учениците на Стефан Данаилов“, разказани от студентите му Ива Папазова и Евелина  Костова. Restaurant and Rakia Bar „681“ в София ще предлага българска и световна кухня, но набляга на родните вина и ракии. Имаме над 60 вида български вина за гостите ни, казва Бакалов.

Шеф Бакалов в действие

Неговата идея е тематичните вечери да сливат изкуството и културата с кулинарията. В новия софийски ресторант „ 681“ вече са окачени картините на художника Панчо Малезанов, които ще посрещнат първите гости на заведението.

Теодор Бакалов иска клиентите му не само да се хранят под звуците на музика, а да могат да поговорят с творците на чаша качествено българско вино.

Целта е в тематичните вечери изкуството да се съчетава с изискани тематични гурме ястия, за пълното удоволствие на гостите му. Новото заведение очаква и роял за творците, които ще свирят на него.

Теодор е на 37 години от София, живее и работи в Лондон. Сам се е учил да бъде готвач и обяснява това като своята голяма страст.  Освен успешният български ресторант в Лондон успешно развива бизнес в сферата на строителството и търговията. Като най-силно свое качество посочва умението да управлява хора. Обожава футбола, в свободното си време е треньор на детски отбор.