Абитуриенти заразени и в Пловдив

0
13
Снимка: архив

Има 6-7 положителни проби за коронавирус на персонала и посетителите на нощен клуб

След случаите във Велико Търново и абитуриенти в Пловдив са сред новозаразените с коронавирус в града. „От миналата седмица имаме нощен клуб, от който има 6 или 7 положителни проби на персонала и посетителите“, каза областният управител Дани Каназирева. Причината за заразяването е неспазването на мерките.

Стана ясно, че и надзирател в затвора в Пловдив е дал положителна проба. Каназирева отрече появилата се информация, че там ще бъде изградена полева болница. Тя обясни, че в момента се изследват контактните лица на надзирателя. Направена е и дезинфекция на затвора.

Петимата служители на криминална полиция, които са дадоха положителни проби на PCR тестове за COVID-19, също са добре. „По-рано се установява един положителен случай, прави се тест на неговите контактни лица и има нови положителни. Няма място за притеснения, тъй като нито един служител не е хоспитализиран, те са на домашно лечение.“, каза Каназирева, цитирана от „Монитор“. 25 полицаи от отдела, които са контактували със свой заразен колега, са под карантина.

От петък в Пловдив е разширен кръгът от болници, които ще приемат пациенти. Към първоначалните две в списъка се добавят още две, които ще се грижат за леките и средно тежките случаи.