Агенцията по заетостта временно разкрива нови офиси в големите градове

0
8
Снимка: архив

Ще работят с клиенти всеки делничен ден от 8.30 до 17.00 ч, а списъкът с адресите им е на сайта на агенцията

С цел максимално ефективно предоставяне на услуги в създалата се ситуация на повишен поток от хора в бюрата по труда Агенцията по заетостта разкрива в по-големите градове в страната временни офиси, в които ще се обслужват гражданите по време на обявеното извънредно положение.

Изнесените офиси ще работят с клиенти всеки делничен ден от 8.30 до 17.00 ч., а списъкът с адресите им може да бъде намерен на сайта на агенцията. При необходимост от разкриване на нови офиси, списъкът ще бъде своевременно допълван.

От Агенцията по заетостта обръщат внимание, че за периода на извънредното положение спират да текат нормативно определените срокове за регистрация в бюрото по труда и за подаване на заявление за обезщетения при безработица. Документите могат да бъдат подадени до 14 дни след отмяната на извънредното положение и ще се смятат за подадени в срок.

От агенцията напомнят също, че вече регистрираните, които имат насрочени срещи с трудовия си посредник, не е необходимо да посещават бюрото по труда в периода на извънредно положение.