Арестуваха мъжът, пребил акушерката в „Шейново“

Прокуратурата задържа Владимир Стоянов за 72 часа

0
52
австриец
Беглецът е хванат на ГКПП-Дуранкулак.

Искал плацентата на новороденото си бебе

Владимир Стоянов, който на 01.07.2017 г. нападна А.Г. – акушер-гинеколог в АГ болница „Шейново“, беше задържан за срок до 72 часа с постановление на Софийската районна прокуратура. Това съобщиха от държавното обвинение.

Стоянов е привлечен като обвиняем за нанасяне на лека телесна повреда на медицински специалист при изпълнението на службата му, за което е предвидено наказание „лишаване от свобода“ от една до пет години.

В хода на разследването, водено под надзора на Софийската районна прокуратура, е установено, че на 01.07.2017 г. около обяд обвиняемият Стоянов се намирал в АГ болница „Шейново“. Същият поискал от свид. Г. да му предостави плацентата на току-що роденото му дете. В хода на водения между двамата разговор, докато свид. Г. му обяснявала, че има законова процедура, която следва да бъде спазена, обвиняемият Стоянов внезапно й нанесъл удар в областта на главата, вследствие на който жената паднала. От заключението на първоначално изготвената съдебно-медицинска експертиза се установява, че на пострадалата са нанесени телесни увреждания, довели до причиняване на лека телесна повреда.

Разследването по делото продължава.