Арестуваха мъжът, пребил акушерката в „Шейново“

Прокуратурата задържа Владимир Стоянов за 72 часа

0
52
австриец
Беглецът е хванат на ГКПП-Дуранкулак.

Искал плацентата на новороденото си бебе

Владимир Стоянов, който на 01.07.2017 г. нападна А.Г. – акушер-гинеколог в АГ болница „Шейново“, беше задържан за срок до 72 часа с постановление на Софийската районна прокуратура. Това съобщиха от държавното обвинение.

Стоянов е привлечен като обвиняем за нанасяне на лека телесна повреда на медицински специалист при изпълнението на службата му, за което е предвидено наказание „лишаване от свобода“ от една до пет години.

В хода на разследването, водено под надзора на Софийската районна прокуратура, е установено, че на 01.07.2017 г. около обяд обвиняемият Стоянов се намирал в АГ болница „Шейново“. Същият поискал от свид. Г. да му предостави плацентата на току-що роденото му дете. В хода на водения между двамата разговор, докато свид. Г. му обяснявала, че има законова процедура, която следва да бъде спазена, обвиняемият Стоянов внезапно й нанесъл удар в областта на главата, вследствие на който жената паднала. От заключението на първоначално изготвената съдебно-медицинска експертиза се установява, че на пострадалата са нанесени телесни увреждания, довели до причиняване на лека телесна повреда.

Разследването по делото продължава.

 

НАПИШИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here