Арестуваха пловдивчанка за подкуп на полицай

0
56
Снимка: архив

Проверявал я за документни престъпления

Арестуваха пловдивчанка за даден подкуп от 2000 лева на полицай. Това съобщиха от пресцентъра на апелативната прокуратура под тепетата в последния ден на годината. Срещу 40-годишната жена е образувано бързо производство в Окръжната прокуратура за подкуп на инспектор в отдел „Икономическа полиция“.

Вчера жената била повикана в дирекцията на МВР в Пловдив. Тя трябвало да даде показания по преписка на Районна прокуратура – Пловдив, по която се извършва предварителна проверка за документни престъпления.

Жената представила допълнителни документи по случая в найлонов плик, като между два от тях поставила сумата от 2000 лева, за да не бъде довършена проверката срещу нея. Полицаят не взел парите и веднага уведомил дежурния разследващ полицай.

Жената е задържана за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Срещу нея е повдигнато обвинение за даване на подкуп от 2000 лева на длъжностно лице, което заема отговорно служебно положение – инспектор в отдел  „Икономическа полиция“ при ОД на МВР – Пловдив, за да не извърши качествена и обективна проверка по преписка за документни престъпления. От прокуратурата съобщиха, че бързото производство ще приключи в законния срок.