Барабанистът на „Канарите“ влиза в затвора, карал дрогиран

0
61
Стоян Стоев Снимка: Блиц

Ще лежи 6 месеца, призна се за виновен и сключи споразумение с прокуратурата

Барабанистът на най-големия оркестър за тракийска народна музика „Канарите“ Стоян Стоев влиза в затвора за 6 месеца, след като бе осъден от Пловдивския районен съд за шофиране след употреба на наркотици.

Магистратите са решили престоят му зад решетките да бъде при първоначален общ режим. Стоян Стоев ще бъде лишен от шофьорската си книжка през следващите 2 години и трябва да плати 490 лв. глоба.

На 29 декември Стоев управлявал БМВ-то си, когато на пловдивски булевард бил спрян за рутинна проверка от екип на КАТ и след направен тест станало ясно, че шофира под въздействието на кокаин, съобщава „Марица“.

По време на образуваното срещу него бързо производство той изказа съжаление за стореното и сключи споразумение с прокуратурата.

Преди време Малкия Канар излежа присъда за притежание и разпространение на наркотици, но от няколко години е на свобода. Той беше осъден на 9,5 години от окръжния съд, но апелативният съд намали присъдата му на 6 години. През 2012 година Стоян Стоев излезе от затвора.