Бездомни кучета нахапаха 9-годишно дете в Дупница

0
15
Снимка: Pixabay

Момиченцето е с множество рани по цялото тяло

Бездомни кучета нахапаха 9-годишно дете в Дупница. Момиченцето е с множество рани по цялото тяло.

Отивайки до магазина вчера вечерта, 9-годишната Ирена е нападната от глутница бездомни кучета. Минаващ наблизо съсед разгонил животните и така спасил детето от по-сериозни наранявания, предава БНТ.

Момиченцето и майка му прекарали тежка нощ, а тази сутрин отишли до поликлиника, за да направят ваксина срещу бяс. „Не е спала цяла нощ, не е вдигала температура, стресирана е. Наплашена е. С тия бездомни кучета е лошо. Те и на мен налитат. От блоковете явно ги хранят и стават агресивни. Родители с деца, като минават, налитат“, разказва Анелия Чорбаджийска, майка на нахапаното дете.

Хора, които живеят в района, казаха, че проблем с бездомни кучета има от около година. От Община Дупница проверяват случая с нахапаното дете.

„Ловец е отишъл на място още тогава, но не са могли да кажат точно кое е кучето. По отношение на случая от миналата седмица кучето е прибрано, то е под надзор 14 дена“, допълни Ели Подгорска, директор на Дирекция „Околна среда и води“ към община Дупница.

Заради ремонтни дейности приютът за бездомни кучета в Дупница е затворен. Очаква се до 15 март отново да заработи. Това е поредният случай на нахапан от бездомно куче в града, след като преди седмица пострада млада жена.