Бездомно куче нахапа 10-годишно дете в София

0
7
Снимка: Pixabay

Нападнало го, докато момчето чакало на опашка

10-годишно дете е било нахапано от бездомно куче София. Инцидентът е станал преди дни в столичния квартал „Сухата река”. Затова сигнализира майката на пострадалия ученик. Подаден е сигнал и до общинското предприятие „Екоравновесие“.

„Синът ми, прибирайки се след тренировка, спира, за да си купи храна. Докато се реди на опашката, бива захапан от бездомно куче по крака. Има белези от горните зъби на кучето”, разказа Фани Николова пред NOVA.

Майката обясни, че хора са се притекли на помощ на сина ѝ. В болница на детето е направена ваксина срещу тетанус. Все още обаче то изпитва страх заради случилото се и винаги се оглежда, обясни майка му.

„Парадоксалното е, че има къщичка за животни в парка, която е със стикер на общината. Там, където играят децата, спят бездомните кучета”, каза още Николова.

След инцидента родителят на пострадалото момче подава сигнал до „Екоравновесие”, откъдето започват проверки.

„Проверките са две, като първата се е случила веднага след подаване на сигнала. Тогава, за съжаление, кучето не е заловено. Втората проверка е от вчера, когато животното отново не е могло да бъде хванато. Служители на обекти в района са възпрепятствали това”, обясни зам.-директорът на ОП „Равновесие” Валерия Владимирова.