Безработен изнудвал млади жени с голи снимки в интернет

0
68
каталуния
Снимка: архив

Едната му пратила 500 лв., но другата се обадила в полицията

26-годишен безработен мъж от Клисура е изнудвал във фейсбук две жени на 21 и 33 години с техни голи снимки.

По-младата не му превела исканата сума и е уведомила полицията, но втората на 12 август му дала 500 лева.

Това съобщиха на пресконференция новият апелативен прокурор на Пловдив Тодор Деянов и шефът на ОД на МВР в града ст. ком. Йордан Рогачев, цитирани от „Монитор“. Те уточниха, че случаят е бил разкрит по време на последната специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, която е била проведена в карловските села Розино и Христо Даново.

Мъжът е бил задържан за 72 часа и му е било повдигнато обвинение.

„На 17 август 2020г. в Районното управление в Карлово се е оплакала 21-годишна жена, че с нея в социалната мрежа на 16 август се е свързал мъж. Той е бил с фалшив профил. Поставил й е условие, че ако до 17 часа на 17 август не му преведе сумата от 350 лева, ще я злепостави в публичен сайт в интернет, като смята да качи нейни неприлични снимки. Той й изпратил банкова сметка, в която тя да преведе сумата“, разказа Деянов.

По думите му случаят е докладван на Районна прокуратура в Карлово. Наблюдаващият прокурор ще трябва да прецени дали да поиска постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо задържания 26-годишен мъж.

21-годишното момиче от Карлово се сетило, че преди около две години и половина участвало в конкурс за манекенки. Тогава отново по интернет с нея се свързал мъж и й предложил да участва в този конкурс, като трябва да изпрати свои снимки. Първите били с дрехи, имало такива по бански, но и голи снимки. Момичето тогава признало на близките си за снимките и не се поддало на изнудването на мъжа от Клисура. Излиза обаче, че той е открил нейните снимки в интернет и е решил да я изнудва. Разследващите смятат, че компютърната му грамотност е на много добро ниво. Мъжът няма криминални прояви и до момента не е влизал в полезрението на властите.

Повдигнато му е обвинение за изнудване, за което законът предвижда затвор от 1 до 6 години и глоба от 1000 до 3000 лева.