Без кукерски фестивал в Перник

0
15
Снимка: Станислава Славева

Заиграването с политиката, опирайки се на обичаите и традициите, в момента е нелепо, коментира здравният министър хорото в Калофер

Кукерският фестивал в Перник няма да се състои, стана ясно на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

По-рано кметът на града е бил на среща със здравните власти по темата.

„Кукерският фестивал в Перник няма да се състои“, каза държавният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, цитиран от Дарикнюз.

При спазване на противоепидемичните мерки обаче в някои пернишки села ще се спази обичая – с маски, дистанция и без да се влиза по къщите, уточни той.

Здравният министър Костадин Ангелов коментира нарушаването на противоепидемичните мерки на Богоявление. Той уточни, че вече е наложена санкция на кмета на Калофер заради провелото се мъжко хоро на Богоявление. Тя е глоба от 1000 лв.

„Осъзнавам в каква ситуация се намираме и че всеки кмет или политик опитва да извлече най-много ползи за себе си. Ситуацията в днешно време изисква малко по-различен тип действие. Заиграването с политиката, опирайки се на обичаите и традициите, в момента е нелепо. Всеки решава с какво иска да остане в историята, дали със спасените животи и мисъл за медиците, или с преследването на политическите си страсти, амбиции и стремежи. Не е време за правене на политика, нелепо е да правим политика, най-важното е да преведем българския народ през кризата“, каза Ангелов.