Бойко Борисов към инженера на „Хемус“: Ще има глоби, ако още веднъж ме скарате с еколозите

0
124
Снимка: архив

Премиерът инспектира строителството на магистралата с вицепремиера Томислав Дончев

Премиерът Бойко Борисов отново инспектира строителството на автомагистрала „Хемус“ с джипа си. Заедно с него бяха вицепремиерът Томислав Дончев и главният строителен инженер.

Строителният инженер обясни на Борисов, че цялото трасе, която виждат в момента, е археология и до декември от Министерството на културата трябва да кажат дали имат нужда от допълнителни разкопки.

„Тук ли сте пипали баластрата? Казал съм, че ще има глоби за областни управители, за всички вас, ако още веднъж ме скарате с еколозите“, обърна се министър-председателят към ръководителя на обекта, който се возеше заедно с него в джипа. Думите му са по повод опасенията, че се подкопава коритото на река Вит и това крие риск от екологична катастрофа.

„Ще докарате еколозите тук да видят какво правим, ще им обясните и ще изпълните препоръките им. Разбра ли ме“, попита Борисов. Строителният инженер обясни на премиера, че почти всички фирми в България, които се занимават с изработването на греди, са ангажирани с работа заради необходимостта от над 800 греди за съоръженията в района.