Борисов: Заплатите на военните ще бъдат увеличени въпреки кризата

0
34
Снимка: МС

Армията ни е много добре подготвена и българският народ може да спи по-спокойно, коментира премиерът на учение край нос Емине

Планираното увеличение на заплатите на военните ще стане въпреки страховитата световна криза, увери премиерът Бойко Борисов, който наблюдава учение в противокорабен ракетен комплекс „Рубеж“.

Може да се справим финансово и не се налага да спираме големите военни проекти. Убедих се, че армията ни е много добре подготвена и българският народ може да спи по-спокойно, коментира премиерът. Той заяви още, че днес лично се е уверил в професионализма на военните ни.

„За първи път от 18 години насам в България се проведоха експерименталните стрелби на противокорабен ракетен комплекс “Рубеж“. Казвам голямо браво на нашите командири и на флота за това, което ни демонстрираха днес. Видях много майсторски неща. Искам българските граждани да знаят, че в армията ни работят големи професионалисти“, каза премиерът.

Той сподели и впечатления от видяното. Много интересна и мощна ракета, 20 метра над морето лети и може да поразява кораби на 40 км. Военните също са доволни, защото през последните 18 години такива обучения не бяха финансирани и провеждани, заяви Бойко Борисов.