Борисов: Защо Корнелия вика мен в парламента, а не президента ?

Ние като членове на НАТО в ученията не може ли да участваме, допълва министър-председателят

0
128
борисов
Бойко Борисов

В натовското учение в Черно море главна роля има главнокомандващият, допълва премиерът

Защо Корнелия Нинова ме вика в парламента да обяснявам за военно учение в Черно море? В това учение главна роля има Върховният главнокомандващ президентът Румен Радев. Това заявява премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на Министерския съвет, показва стенограмата от правителственото заседание.

Заседанието бе проведено на 11 октомври 2017 г., а коментарът на премиера е във връзка с отправено искане от лидера на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна Борисов да дойде в Народното събрание и да обясни дали НАТО създава нови многонационални сили в Черно море.

Зам.-министърът на отбраната Атанас Запрянов е потвърдил, че държавният глава Румен Радев е информиран за учението. „Защо Корнелия Нинова ме вика в парламента да обяснявам защо съм допуснал в Черно море военно учение, флотилии и т. н. Нали ще се борим с фалшивите новини! Затова информирам. Аз не мога да разбера – ние като членове на НАТО в ученията не трябва ли да участваме?!“, чуди се премиерът.

Борисов е напомнил по време на заседанието и за предстоящия КСНС във вторник, който е по темата за антикорупционните законодателни мерки.

„За тези, които са участници в Консултативния съвет при президента – вторник, 13.00 часа! Ако трябва да пътуват някъде, да пращат заместници в чужбина. Титулярите да бъдат на заседанието. От сега да знаят, вторник, 17 октомври, 13.00 часа“, е казал още Борисов.