Борисов: Корнелия правилно отстрани Бенчо Бенчев

Ако варненци искат, ще се направи рибарско пристанище, добави той

0
100
борисов
Борисов и кметът на Варна инспектираха строежите в морската столица. СНИМКА: ПРЕССЛУЖБА НА МС

Премиерът отрече, че ще бъде сменен вътрешният министър Валентин Радев

Корнелия Нинова взе правилното решение, като отстрани Бенчо Бенчев и пое отговорност. Това мнение изрази във Варна премиерът Бойко Борисов.

Премиерът инспектира строителните и ремонтни работи на бул. „Васил Левски“ в града. Той отбеляза, че става дума за изключително сложно съоръжение и подчерта, че е важно да се строи качествено. Борисов добави, че ще бъде изграден и паркинг до парка-музей „Владислав Варненчик”.

Той припомни, че компрометирани полицейски шефове, които се свързват с тартори на групировки, са били отстранени от системата.

Ето какво още коментира премиерът: „Аз много обичам нощно време да гледам сериали, особено американски. Десетки полицейски банди действат в Щатите. И аз се удивих, но както виждате, всяка седмица в Щатите има стрелба и убийство. Там се събират най-често особено тези, които работят в криминалния сектор, агентура, за да научат какво става на улицата, с някого трябва да станат по-близки, да го вербуват и някъде там става разминаването. За съжаление, ние не сме по-различни като държава от тези, които са в Европа, Америка, навсякъде. Правилното решение е това, което г-жа Нинова излезе и обяви – поемам вина, омитам и го махам. Това е положително и оздравително, защото останалите започват да си мислят, че в края на краищата рискът да ги хванат е голям и като ги хванат ще последва нещо“.

Премиерът категорично отрече информацията, че предстои смяна на вътрешния министър.

Ако варненци искат, ще се направи рибарско пристанище, както направихме на много други места като в Поморие и Созопол, добави той.

Попитан за изграждането на автомагистрала „Хемус“, министър-председателят Борисов заяви, че предстои да бъдат пуснати пътищата около Провадия, както и първа копка на Белокопитово-Търговище.