Борисов: Уверено вървим към чакалнята на еврозоната

0
45
Премиерът открива панаира заедно с руския посланик

Премиерът откри пловдивския панаир

Всички световни кредитни агенции повишават кредитния рейтинг на държавата. Уверено вървим към чакалнята на еврозоната. Ръстът на икономиката е 3,5 процента.Това каза министър-председателят Бойко Борисов при откриването на 75-тото издание на Международния технически панаир в Пловдив. Борисов, посланикът на Русия у нас Анатолий Макаров и зам.-министърът на Руската федерация по наука и образование Наталия Бочарова откриха заедно панаира, защото страна партньор тази есен на панаира е Русия. В изданието на панаира участват над 600 фирми от 34 държави.

Премиерът поздрави всички участници и пожела успех на форума, който дава възможност да се развиват нови партньорства в бизнеса. Борисов изтъкна, че държавата прави всичко, което зависи от нея за икономическия просперитет.Той акцентира специално върху необходимостта да се подкрепят иновациите и да се откриват нови работни места във високотехнологичните сектори. На международния панаир премиерът присъства на откриването на руския щанд.

„Досега бях с „Америка за България”, сега съм с руския посланик”, каза преди откриването на панаира Борисов, като визира посещението си по-рано през деня на Голямата Базилика. Разкопките и експонирането на красивите антични мозайки са финансирани в голяма степен именно от фондация „Америка за България”.

На историческия обект Борисов бе с президента на Фондация „Америка за България“ Нанси Шилър и възкликна, че „това е голямо богатство“. Двамата разгледаха над 2 декара антични мозайки по римски образец. В базиликата министър-председателят си сложи очила за виртуална реалност, което симулира културната забележителност така, както е била по време на античността в своя оригинален вид.