Българино, твоята безотговорност и посредственост ще убие още лекари и достойни хора!

0
323
Снимка: фейсбук

 

Георги Тодоров е студент по политология във Великотърновския университет. Неговия пост в памет на починалата от коронавирус д-р Илияна Иванова развълнува мнозина във фейсбук.

Посланието му има над 180 коментара и близо 700 споделяния към 21 часа на 2 май. Ето какво написа младежът:

Здравей, българино!

Прощавай, че ти отнемам от огромната радост, че вече можеш да ходиш из парковете и да пиеш бира, а също така, че постигна геройството в мирно време, да не е задължително да носиш предпазна маска. Ти си лекар, вирусолог, инфекционист и разбираш от всичко. Безотговорно даваш акъл за неща, от които нищо не разбираш и хиляди нормални хора, които са научени да спазват правилата, трябва да се съобразяват с теб. Ти с лека ръка издаваш смъртни присъди на хора, защото имали придружаващи заболявания.

Погледни тази жена, българино!

Тя си отиде на 43 години, здрав и прав човек, българска майка, лекар, който даде живота си, за да живееш ти. Тя не се вълнуваше като теб кога ще изяде агнето за Великден, кога ще ходи из парка, кога ще паднат КПП-тата, а беше на работното си място и изпълни достойно служебния си дълг, дори с цената на живота си.

Искаше от теб единствено да направиш „огромното“ усилие да си седиш вкъщи.
Продължавай все така, българино! Ти си велик, всезнаещ, световната конспирация ти е ясна, ти си най-умния и т.н.

Лошото е само, че този път твоята безотговорност и посредственост, която всеки ден ни натрапваш, ще убие още български лекари и достойни хора, които милеят за тази държава.

Нека кажем нейното име, защото тя не е статистика, а лекар, който даде живота си за България.

Дълбок поклон пред паметта Ви, д-р Илиана Иванова!