Български пощи“ поема от Lafka разпространението на вестници и списания

0
106
министър
Росен Желязков

В момента на пазара няма друга компания, която да може да изпълни този ангажимент, отбеляза транспортният министър Росен Желязков

След затварянето на Lafka от  1 март разпространението на печатни издания в страната да се поема от „Български пощи“ ЕАД, стана ясно по време на редовното заседания на Министерския съвет.

Транспортният министър Росен Желязков докладва на премиера Бойко Борисов, че е провел среща с издателите, за да изяснят неяснотите около разпространението на вестници и списания.

„Български пощи“ ще бъдат разпространителят в ситуацията, в която досегашният разпространител е заявил, че ще преустанови дейността си. В момента на пазара няма друга компания, която да може да изпълни този ангажимент“, отбеляза Желязков.

„Всяко едно печатно издание ще може да стига до сергията без посредник, въпреки че това ще ни струва дотация. Ще даваме пари за тази работа, но ще осигурим на всички печатни издания равнопоставеност“, категоричен бе премиерът Бойко Борисов.

Ресорният министър каза още, че издателите са изразили притеснения, че точките на разпространение, на които досега бяха обектите на Lafka, ще лишат читателите от достъп до печатни издания. „Затова предлагаме на общините да взаимодействат с „Български пощи“ и да се определят атрактивни места. Има над 3000 пощи, но реалният пътникопоток, който е интересен за разпространението, минава пред 600 места. Затова и ние предлагаме и ще определим допълнително места, за да компенсираме“, заяви Желязков.