Вандали раниха с камъни машинист на движещ се влак

0
20
Снимки: БДЖ

От началото на годината до момента са регистрирани общо 65 случая на хвърлени предмети по влакове, трима машинисти са пострадали

Вандали раниха машиниста на бързия влак № 8641 от София за Стара Загора, съобщиха от БДЖ.

При преминаване на композицията преди входните стрелки на гара Пловдив малко преди 19:00 часа на 14 октомври влакът е замерян с камъни, при което е счупено челното стъкло на кабината на локомотива. Вследствие на вандалската проява е пострадал машиниста в локомотива.

Веднага е подаден сигнал на тел. 112 и компетентните служби са се задействали за установяване на извършителите. БДЖ за пореден път алармира, че подобни прояви могат да доведат до сериозни последствия, застрашаващи живота и здравето на персонала и пътниците от влака.

Дружеството осъжда остро всяко подобно застрашаващо човешки животи посегателство и се надява срещу извършителите му да бъде упражнена цялата строгост на закона.

От началото на годината до момента са регистрирани общо 65 случая на хвърлени предмети по влакове, вследствие на които вече има трима пострадали служители от локомотивния персонал. В участъка между гарите Тодор Каблешков и Пловдив регистрираните случаи вече са четири.

Хвърлянето на камъни по влаковете може да има трагични последствия. При средна скорост на влака 65 км/ч, дори и малко камъче може да пробие стъклото и да рани човек.

Щетите, които БДЖ понася всяка година от счупени с камъни стъкла на вагони, мотриси и локомотиви, са в размер на стотици хиляди левове.