Ветеринар преби до смърт куче в приюта в Несебър

0
87
Миглена Георгиева разказва за случая.

Открит е ров, пълен с кучешки трупове

Ветеринар преби до смърт куче в приюта в Несебър, съобщава NOVA. Защитници на бездомните животни подават сигнал в петък вечерта за лошото отношение в приюта, което системно се прилагало от д-р Николай Терзиев. От дни снимки на насилие към кучетата заливат социалните мрежи.

Тогава Миглена Георгиева е извършвала дейности по рутинно обезпаразитяване на едно от четириногите, когато то ухапало неин колега. „При рутинно вътрешно обезпаразитяване кучето го ухапа, казах му да отидем в Спешна помощ да го превържат, да му промият раната“, разказва жената, подала сигнала. „Тогава лекарят започна да крещи, че аз съм виновна, че това куче отдавна е трябвало да бъде евтаназирано. Аз казах „Да, добре”, обясни Георгиева.

„Когато се върнахме, кучето лежеше, смачкано от бой, с кръв в очите, имаше пръски кръв навсякъде. Кучето агонизираше, то хриптеше, не можеше да диша“, обяснява служителката на приюта.

А самият д-р Терзиев определя случилото се като нормално. „Кучето беше много агресивно, това беше нормално – нервите не ми издържаха и направих някои работи; имам вина, просто бях афектиран, много ядосан“, казва ветеринарят. Той обяви и че доброволно ще си подаде оставката.

Възмутените граждани на Несебър разкриха още, че има ров, пълен с трупове на кучета, където Терзиев редовно загробвал животните. „Докторът трябва да мине под удара на закона, защото това нещо е от 2007 година“, категорични са защитниците. Те също твърдо заявиха, че юридически ще бранят жената, подала сигнала, ако тръгнат да я уволняват от общинския приют.