Възстановен е мостът над река Блатска, Борисов провери ремонта /видео/

0
71
Бойко Борисов Кадър: фейсбук

Изпълнили сме си ангажимента към хората в пълния обем, заяви премиерът

Мостът над река Блатска край Хаджидимово, който се срути при поройните дъждове, е възстановен. Премиерът Бойко Борисов обеща, че съоръжението ще е готово до събота. А днес той лично пристигна, за да инспектира ремонта, съобщи Монитор.

От четвъртък вечерта изцяло е възстановено движението в двете платна между Банско и Гоце Делчев, където вследствие на придошлите води реката подкопаваше пътя. За укрепването на участъка Агенция „Пътна инфраструктура“ е осигурила 120 000 лева. Истински благодаря на строителите и полицаите, които денонощно работиха по възстановяването на участъка. Бяхме поели ангажимент и го изпълнихме!, каза Борисов.

На въпроса дали е качествено възстановен мостът, Борисов поясни, че не е инженер строител. Добави, че напролет, като се отдръпнат реките, ще оправят и всички диги.

Категорично отрече, че няма да има пари за ремонт на дигите. „Ако не бяхме дали милиарди за КТБ, за руските реактори, за американските централи – 6 млрд., щяхме да имаме пари да затрупаме планините с диги. Те парите не извират“, каза Борисов.

„Това, което ме прави най-доволен, е отношението на хората. Виждат огромната работа, която сме свършили за образователната инфраструктура – санираните училища, новите салони площадки“, каза Борисов при обиколката си по долината на Места.

„Няма село в долината, за което да не сме направили училища или детски градини“, каза Борисов, като добави, че са се договорили с Николай Нанков и Красимир Вълчев за тези, които тепърва ще се ремонтират, да разделят разходите 50 на 50 – от МОН и МРРБ. „Целта ни е хората да остават в тези места“, каза премиерът.

За ремонт и ново строителство на храмове на Българската православна църква в страната сме отпуснали над 38 милиона през последните години. Църквата „Успение на Пресвета Богородица“ в Добринище беше в руини, а вече е възстановена. Без Господ нищо не може да се направи. С Божията и помощ и усилията на лекарите ще преборим пандемията, заяви Борисов.

2070 са православните храмове, които са получили финансови средства от българското правителство за реновиране и строителни дейности през последните 6 години. Цялостен ремонт е извършен на църквата „Св. Св. Петър и Павел“ в Добринище. Ние сме единствените, които не си затворихме храмовете по време на пандемията, посочи премиерът.

В Брезница училището е изцяло ремонтирано, ще осигурим средства и за реновиране на детската градина. Когато става дума за образованието и здравето на хората, правителството помага на всички български граждани. Всяко едно населено място, всеки един човек са важни за нас, независимо от коя партия е кметът, бе категоричен Борисов.

Той каза, че днес ще започне и чистенето на отпадъците в река Искър, за което държавата отпусна 200 000 лева.