ГЕРБ: Манолова търси оправдание за загубата

0
34
герб
От ГЕРБ пуснаха съобщението заради множество запитвания от медиите.

Давността на аферата „Костинброд“ още не е изтекла, каза Цветомир Паунов

„Като най-голямата и отговорна политическа партия няма да допуснем да бъдем обект на обвинения, които не отговарят на истината“, каза председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветомир Паунов на брифинг пред медиите. Според него с поведението си след вота Мая Манолова „сапунисва“ и използва „всякакви перилни препрати“, за да „излъска“ собствения си имидж. „Опитва се да търси оправдание за загубата на изборите“, категоричен е Паунов. Манолова внесе жалба в ОИК по-рано днес, с която поиска касиране на изборите е София.

Той посъветва загубилия изборите кандидат, че ако продължи да „отправя безпочвени обвинения“, не я очаква нищо добро в нейния евентуален бъдещ политически проект. „Давността за Костинброд още не е изтекла“, каза още Паунов.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов също коментира внасянето на жалба от бившия омбудсман. „Не искам да коментирам изборите. Да прави Мая Манолова каквото иска. И аз искам касиране на президентските избори, но той мандатът му почти мина“, заяви Борисов.

От партията отвърнаха и на твърденията на кандидата на БСП за кмет на район „Искър“ Борис Цветков. По рано през деня той внесе до няколко институции видеозаписи от деня на балотажа в столицата, на които според него се вижда как спечелилият вота кандидат на ГЕРБ Ивайло Цеков контактува с тартори на роми и криминално проявени лица. „Такова нещо нито съм организирал, нито съм участвал в него“, категоричен бе Цеков. Според него подобни внушения са били отправяни от кандидата на БСП през цялото време на предизборната кампания, с които той се е опитвал да спечели „служебна победа“.