Главорези атакуваха полицаите с бомби, газ и камъни, опитаха се да обърнат полицейски бусове /видео/

0
185
Георги Хаджиев

„Дай бомбите“, провиква се протестиращ в тълпата. Над 20 полицаи са обгазени. Ако агресията продължи, ще използваме физическа сила, предупреди шефът на СДВР Георги Хаджиев

Главорези атакуваха полицаите до парламента с бомби, газ и камъни, други се опитваха да обърнат полицейски бусове. На едно от видеата се чува мъж, който се провиква: „Дай бомбите.“

Има над 20 обгазени полицаи по време на протеста в триъгълника на властта, заяви шефът на СДВР Георги Хаджиев на извънреден брифинг.

Той обяви, че ако агресията продължи, полицаите ще използват физическа сила, за да се осигури общественият ред. Хаджиев заяви, че към момента полицаите не са използвали сила, но са подложени на провокации.

„Многократно призовавахме гражданите да протестират мирно. От кадрите става ясно, че агресията спрямо полицаите ескалира. Над 20 униформени са обгазени. Принудени сме да използваме средства за лична защита. Ако напрежението ескалира ще се използва физическа сила. Замерят колегите с камъни, яйца, домати. Надявам се, че ще се вслушат в призива ни. Да запазим гражданския мир“, заяви Хаджиев.

„Заради агресията излязоха колеги с каски и щитове, но не сме провокирали протестиращите. Има задържани. Обстановката е динамична“, каза Иван Георгиев от Охранителна полиция, който ръководи униформените на площада.