Горски служител простреля братовчед след спор за паркирано ремарке

0
14
Снимка: архив

Няма опасност за живота му

Горски служител е прострелял снощи свой братовчед в сатовчанското село Плетена след спор за паркирано ремарке. Той е настанен в столична клиника без опасност за живота.

Инцидентът станал около 22,30 ч. Служителят в Държавното ловно стопанство „Дикчан“ Цветан Марински се скарал със съседите си, които са и негови роднини. Причина за спора станало паркираното му ремарке на улицата пред къщата им, което пречело. Братовчедите на Марински поискали да си премести ремаркето. Спорът прераснал в саморазправа.

Горският взел служебния си пистолет и подгонил комшиите. Единият от тях, на 30 г., избягал и се скрил в плевнята, но горският го настигнал и стрелял напосоки. Рикоширал куршум се забил в ръката, а друг – в гърдите на младия мъж. Веднага е транспортиран в болницата в Гоце Делчев, а оттам и в столична болница.

Бил е контактен, но се наложило да бъде опериран. Няма опасност за жимота му. Марински също се почувствал зле, вдигнал кръвно и имал насинявания по лицето. Той е настанен в болница под полицейска охрана.