Гърция обяви вечерен час за баровете и ресторантите в курортите

0
13
Гръцки плаж Снимка: Pixabay

Правителството въведе нови мерки в страната заради ръст на заразените с COVID-19

Гърция обяви вечерен час за ресторанти и барове в някои от топ туристическите си дестинации, след като случаите на коронавирус в страната достигнаха нов връх.

Завдениета в Източна Македония и Тракия, градовете Солун, Лариса, Волос, Катерини, полуостров Халкидики, островите Миконос, Санторини, Корфу, Родос и Крит ще спират работа в полунощ и ще отварят отново чак на сутринта. Така на практика се налага забрана на нощния живот в гръцките курорти. Ограниченията ще важат до 23 август.

В понеделник говорителят на правителството обяви и нови ограничения за влизане от Балканите и за пристигащите с полети от няколко европейски страни.

Сред новите мерки на гръцкото правителство е изискването за отрицателен PCR тест за пристигащите от Белгия, Чехия, Нидерландия, Испания и Швеция. Отрицателен тест, направен до 72 часа преди пътуването, ще се изисква и от всички, които преминават сухопътните граници на страната. В това число влизат и постоянно пребиваващите в Гърция, които са пътували в чужбина. Това изискване влиза в сила от 17 август.

В страната от началото на пандемията са регистрирани 5749 случая на коронавирус, смъртните случаи са над 200. За денонощието са регистрирани 126 новозаразени.