Гърция удължи до 12 октомври мерките по границите

0
4
кулата
Снимка: архив

По суша ще се влиза само през Кулата

Гръцкото правителство удължи до 12 октомври временните ограничения за преминаване на границите на страната и забраната за влизане на граждани от трети страни.

По отношение на сухопътните граници ограниченията, наложени превантивно срещу разпространението на COVID-19 на гръцка територия, ще важат за периода от 1 до 12 октомври 2020. За туристи и чуждестранни граждани, които нямат забрана, влизането е разрешено само през България, т.е. през граничния пункт Кулата-Промахон. Задължително остава и наличието на отрицателен PCR тест за коронавирус, направен до 72 часа преди пристигането.

През всички останали гранични пунктове влизането на територията на Гърция е позволено само за определени категории граждани с отрицателен PCR тест. Те ще бъдат отворени в интервала между 7 и 23 часа, като забраната не се отнася за гръцки граждани, за лица, които имат разрешение за престой по професионални или медицински причини, както и за транзит на болнични автомобили, които влизат от Косово през Северна Македония в Гърция за хоспитализиране на пациенти.

Второто решение засяга забраната за влизане в страната на граждани на трети страни, с изключение на постоянните жители на Австралия, Грузия, Канада, Япония, Нова Зеландия, Руанда, Южна Корея, Тайланд, Тунис, Уругвай и ОАЕ.