Двама министри и зам.-министър под карантина заради контакти с премиера Борисов

0
51
БСП
Теменужка Петкова

Това съобщи шефът на столичната РЗИ Данчо Пенчев

Всички хора, които са били контактни на премиера Бойко Борисов през последните няколко дни, са в процес на налагане на карантина, каза шефът на столичната  РЗИ д-р Данчо Пенчев. Повод е новината, че Борисов е с положителен тест за COVID-19 от днес въпреки предишните два отрицателни.

Пенчев уточни, че от РЗИ са се свързали незабавно с премиера след излизането на положителния му тест и Борисов е посочил всички лица, с които е контактувал през последните дни.

Информирани са министрите на транспорта Росен Желязков и на енергетиката Теменужка Петкова, както и зам. външният министър Георг Георгиев.

Освен това премиерът е информирал лично чрез американското посолство и представителите на американската делегация, които бяха на посещение в България и имаха среща с него.

От РЗИ са се свързали и с екипите от МС, обслужвали срещите на премиера в петък. Премиерът е декларирал пред РЗИ, че от петък нататък не е имал никакви други срещи и се е бил самоизолирал.

В петък Борисов присъства на подписване на два меморандума между САЩ и България за 5G и ядрената енергия. Самата церемония бе в резиденция „Бояна“, а на нея присъстваха именно Росен Желязков и Теменужка Петкова, които подписаха стратегическите документи от българска страна.

„След като бях информирана за положителен тест за ковид на министър-председателя г-н Бойко Борисов се самоизолирах. Бях в контакт с него на събитие в петък. Очаквам разпорежданията на здравните власти“, написа енергийният министър Теменужка Петкова в профила си във фейсбук.