Деница Сачева: Постижимо е средната заплата да стане 2460 лева до 2025 г.

0
25
Деница Сачева Снимка: архив

Хората, които работиха на светло и плащат пълни осигуровки, получиха много повече по помощта 60/40, посочи министърката

Датата за отваряне на ресторантите е 1 март и те ще бъдат отворени тогава. Това заяви социалният министър Деница Сачева в ефира на Нова телевизия.

По думите ѝ ситуацията с нивото на заболяемост у нас се следи постоянно. „Имаме известно намаление на броя на заразените днес спрямо вчера. Данните ще продължават да бъдат динамични. Тази тема е изключително трудна поради факта, че трябва да се намери верният баланс, но смятам, че ако ресторантите се отворят със съответните ограничения, няма да има проблем“, каза още Сачева.

Хората, които работиха на светло и плащат пълни осигуровки, получиха много повече по помощта 60/40. Кризата е един лакмус за бизнеса, категорична бе тя по повод раздадената от държавата помощ заради пандемията.

„9500 души са кандидатствали по мярката за затворени бизнеси“, добави социалният министър.

Попитана за това дали е възможно средната заплата да стане 2460 лева, а минималната заплата да стана 1240 лева до 2025 година, както искат от синдикатите, тя заяви, че няма да коментира тези числа, тъй като програмата на ГЕРБ не е публикувана, но това са постижими цифри.

Попитана кой реди листите в ГЕРБ, тя заяви, че това правят всички членове на партията със своите номинации.

На въпрос защо не я виждаме често в джипката на премиера Борисов, Сачева заяви, че е там толкова, колкото е нужно.