Ден на траур: Белица почита паметта на двамата починали лекари

0
71
Емил Вакльов Снимка: фейсбук

Баща и син Вакльови загубиха битката с коронавируса

Днес е ден на траур в община Белица в памет на лекарите, които загубиха битката с COVID-19. Хората отдават почит към докторите Муса и Емил Вакльови.

Синът почина само пет дни, след като баща му не успя да се пребори с болестта. Съпругата на д-р Муса Вакльов е медицинска сестра и също е заразена. Тя остава под лекарско наблюдение в „Пирогов“.

„Това бяха лекари, които даваха всичко за пациентите си. Никога нямаше отказ, когато ги повикат. Д-р Муса Вакльов 36 години не е взел нито един ден отпуск. 4600 пациенти имахме”, каза пред NOVA бившата медицинска сестра на д-р Муса Вакльов.

„Те си отидоха след достойно изживян живот. Ние от общината ще бъдем благодарни и ще ги запомним с това, че бяха отдали живота си изцяло на медицината”, коментира пациент.

„Това е голяма загуба за цялата общност. Те, освен че бяха лекари, бяха и общественици, лидери. Бяха общински съветници. Даже д-р Емил Вакльов беше част и от последния Общински съвет. Ще изпълнявам завета на д-р Муса Вакльов да бъда максимално отдаден и полезен на хората”, заяви кметът на Белица Радослав Ревански.