Депутатите излязоха във ваканция до 2 септември

0
11
парламент
Народното събрание

Емил Димитров е последният министър, който говори от трибуната на старата сграда на Народното събрание

Последния пленарен звънец за сесията удари зам.-председателят на Народното събрание Валери Симеонов, преди народните представители да излязат във ваканция. Той обяви, че следващото заседание на депутатите е на 2 септември от 9.00 часа – вече в бившия Партиен дом, който е втората сграда на парламента.

„Приятна почивка“, пожела на народните представители лидерът на НФСБ, а преди това даде думата на екоминистъра Емил Димитров. „Министърът на чистия въздух и чистата вода иска да сподели своите чисти помисли“, обяви Симеонов.

Ревизоро поиска думата, за да отбележи, че е последният министър, който говори от трибуната на старата сграда на Народното събрание и развълнувано повтори клетвата, която са полагали министри и депутати досега.

„От есента дейността на парламента се премества в нова сграда. На практика съм последният министър, който отговаря. Имах честта да бъда 5 години в тази сграда като депутат. От днес тази сграда остава в историята“, каза развълнуван министърът на екологията, бивш депутат от Обединените патриоти.

„На вас се пада честта да съобщите датата, часа и мястото на следващото заседание и да закриете последното заседание в тази сграда, след което тя да стане част от българската история“, обърна се Ревизоро към Валери Симеонов. Симеонов пък в шеговит тон му призна, че се стреснал, когато министърът му поискал думата за изявление. „Помислих, че ще си подадете оставката“, отбеляза в типичния си стил Валери Симеонов и обяви ваканцията.