Депутатите от ГЕРБ ще даряват по 1/3 от заплатите си за борба с коронавируса

0
54
герб
Снимка: архив

От партията призовават народните представители от другите политически партии да се включат в кампанията

Народните представители от Парламентарната група на ГЕРБ в Народното събрание ще даряват 1/3 от своите месечни възнаграждения за различни дейности в своите избирателни райони. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Дарените средства ще отговарят на нуждите на различните населени места в страната и ще бъдат насочени както за ограничаване на разпространението на коронавируса, така и за намаляване на социално-икономическите щети вследствие на кризата.

Пресцентърът на ПП ГЕРБ ще информира обществеността за даренията, които народните представители от партията правят.

От ГЕРБ призовават народните представители и от останалите парламентарно представени партии да последват примера им и също да се включат в кампанията по даряване на средства за борба с вируса.

„Ние вярваме, че в такива тежки моменти народните избраници трябва да дадат личен пример и да загърбят своите политически предпочитания и конфликти. Само ако сме единни можем да изпратим силен сигнал към българските граждани за нуждата от солидарност и отговорност в тези дни на изпитание. Редица лечебни заведения, хора в затруднено положение и граждани, борещи се на първа линия срещу заразата, днес имат нужда от нашата помощ. Последвайте нашия пример и нека да докажем, че заслужаваме доверието на хората“, призовават депутатите на ГЕРБ, цитирани в съобщението.

В рамките на седмица ПП ГЕРБ е дарила 200 000 лв. за борба с COVID-19, се посочва в съобщението. 100 000 лв. от тях са били събрани от месечните възнаграждения на депутатите и са били преведени на специално разкритата от Министерството на здравеопазването дарителска сметка за подпомагане дейността на лечебните заведения в условия на извънредна ситуация. Отново на тази сметка по разпореждане на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов са били преведени още 100 000 лв. от държавната субсидия на партията.

Лични дарения непрекъснато правят и общинските съветници от партията, както и структурите на ГЕРБ във всички точки на страната, допълват от пресцентъра на партията.