Домусчиев: Много години преди покупката от мен на „Нова“ Божков е плащал за реклама в телевизията значително по-големи суми

0
68
Кирил Домусчиев Снимка: Novini.bg

Първият му договор е от 2012 г., твърди собственикът на „Лудогорец“

Собственикът на „Нова телевизия“ Кирил Домусчиев отвърна на хвърчащото листче, наречено „паметна записка“, която по-рано днес обвиняемият бизнесмен Васил Божков публикува във фейсбук профила си:

„Винаги в бизнеса си съм спазвал законите и необходимата етика в отношенията. Това е видно и в паметната записка. Факт е, че много години преди покупката от мен на Нова, Божков е плащал за реклама и ПР в телевизията значително по-големи суми (първият договор е от 16.07.2012г). Неговият бизнес без реклама е невъзможен.

Публичното предоставяне на записката е манипулация и стъпка, която издава бизнес нивото и интелекта на обвиняемия Божков, на което ниво не бих желал да сляза и затова спирам дотук!

Добавям само, че “Нова Броудкастинг груп” ще сезира Комисията за защита на конкуренцията за договора на “БТВ медия груп” с Българския спортен тотализатор (БСТ ). От предоставена публична информация става ясно, че в контракта е записана изрична клауза за ограничаване правото на тотализатора да преговаря и сключва договор с “Нова Броудкастинг груп”.