Един нахален хранен човек на избягал олигарх се крие зад гърбовете на тези, които е довел на поредната акция

0
411
Снимка: 24 часа

Мисли си, че ще остане незабелязан и ще може безпрепятствено да играе публично само другата си роля – на висо-о -ко морален ментор

Огнян Минчев

Огнян Минчев, фейсбук

Един нахален хранен човек на избягал в съседна страна олигарх нарича хората, призоваващи към цивилизовано поведение на всички, излезли по улиците – на протест или за друго – „подкреватници“ и „обслужващи властта“. Този индивид очевидно си мисли, че като обикновено се крие зад гърбовете на тези, които е довел на поредната акция – пред БНТ или другаде – ще остане незабелязан и ще може безпрепятствено да играе публично само другата си роля – на публичен висо-о -ко морален ментор. Няма да стане – ролите са ясни, а криенето – поза на щраус.

Протестиращите, които спазват етиката на цивилизованото гражданско действие, нямат нужда от неговата защита – те се ползват с уважението на всички почтени хора. Тези, които използват протеста за насилие – морално и физическо, за унижаване и поругаване на хора, попадат в две категории – първата, на озлобени и безчовечни индивиди, сублимиращи лични проблеми с нецивилизовано улично поведение; втората – на наемници, които са прекрачили границите на себеуважението си като хора и са тръгнали да изкарат някой грош с безчестие. На протестиращите от позициите на граждански ценности и с отговорно гражданско поведение – моите почитания и искрена подкрепа!