Задържаният за погрома на „Ситняково“ на свобода срещу 500 лв. гаранция

0
30
Снимка: Нова тв

Това реши съдът

И двамата задържани за случая с потрошената кола на протеста пред румънското посолство са на свобода срещу 500 лева гаранция. Днес и вторият арестуван – готвачът Георги Георгиев, бе освободен от съда. Другият обвинен – компютърният специалист Стоян Атипов, бе освободен от прокуратурата срещу гаранция от 500 лв. още във вторник.

По-рано през деня прокуратурата поиска постоянен арест за Георгиев. 25-годишният мъж е обвинен в хулиганство и повреждане на чужда собственост. Според разследващите младежът скачал по предния капак на колата на майката с децата и счупил стъклото, като го удрял с ръце. Всичко това е станало пред очите на невръстните деца на зъболекарката Елена Мицева.

Защитата му твърди, че той е невинен. Пред съда Георгиев заяви, че не е участвал в погрома на колата. Само скачал по капака.

„Той обясни, че няма съпричастност по увреждането на автомобила. Заяви, че се е възползвал от мирното си право да протестира и че се е доближил до колата едва след като госпожата е потеглила през тълпата, за да предотврати тя да нанесе щети върху протестиращите”, поясни адвокатът на обвиняемия Георги Георгиев.